In primele doua luni, avansul consumului intern a coborat la 5.4%, chiar daca vanzarile de carburanti au urcat cu 12%

de DP     HotNews.ro
Marţi, 4 aprilie 2017, 9:31 Economie | Finanţe & Bănci

Vanzarile de carburanti au crescut in primele doua luni cu 12%
Foto: sxc.hu
In luna februarie 2017, consumul intern, reprezentant de vanzarile din comertul cu amanuntul  a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 2,9%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,8%. Fata de februarie 2016, cresterea este de 4.8% ca serie bruta si 7.8%. In primele doua luni, avansul consumului intern a fost de 5.4% pe serie bruta si 7,1% pe datele ajustate sezonier. Cresterea din primele doua luni s-a datorat in cea mai mare masura vanzarilor de carburanti (+12,1%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,5%), in vreme ce vanzarile de alimente au urcat cu numai 1%. In ianuarie, INS anuntase o crestere de 6.4% a consumului intern.


Comertul cu amanuntul ruleaza anual circa 42-48 de miliarde de euro, minimul ultimilor ani fiind in 2009, cand afacerile din comert coborasera la putin peste 32 de miliarde de euro. De notat este si faptul ca buna parte din vanzari vin din import, ceea ce pune presiune pe cursul leului.

  • Februarie 2017  comparativ cu ianuarie 2017
Afacerile din comertul cu amanuntul au urcat in luna februarie 2017 (comparativ cu luna precedenta) cu 2,9%, ca urmare a cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+6,2%), vanzarilor de carburanti (+1,7%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).
   
  • Februarie 2017  comparativ cu februarie 2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2017, comparativ cu luna februarie 2016 a inregistrat o crestere cu 4,8% ca urmare a cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,4%), vanzarile de produse nealimentare (+6,0%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%).

  • Perioada 1.I-28.II.2017  comparativ cu perioada 1.I-29.II.2016

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2017, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2016 a inregistrat o crestere cu 5,4% datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+12,1%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,0%).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

922 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version