Premierul Mihai Tudose l-a demis astazi pe presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan, si a numit-o la sefia Fiscului pe Mirela Calugareanu, director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti. Schimbarea majora la sefia Fiscului, anuntata in premiera pe surse de HotNews.ro, a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Bogdan StanFoto: Captura Privesc.eu

Mirela Calugareanu e considerata de cunoscatorii ANAF drept un "profesionist echilibrat". Ea nu are legaturi de partid.

Tudose a vrut sa-l demita pe Stan inca din primele zile ale mandatului de premier, dar s-a lovit de insistenta lui Liviu Dragnea de a-l mentine in functie pe Bogdan Stan, un apropiat al firmei Tel Drum. Tudose este nemultumit de scaderea incasarilor la buget, mai cu seama a veniturilor din TVA.

Tudose a reusit sa-si impuna punctul de vedere in sedinta de ieri a coalitiei de guvernare, sedinta la finalul careia Dragnea a anuntat ca Tudose va face o analiza privitoare la activitatea lui Bogdan Stan.

Sub conducerea lui Bogdan Stan, ANAF a incasat sume mai mici din TVA fata de programul asumat, in ciuda unei cresteri semnificative a consumului. Majoritatea expertilor fiscali pun scaderea incasarilor pe seama cresterii evaziunii fiscale.