Clientii Provident vor avea acces mai rapid la credite, fara dovada de venit, doar prin verificarea in baza de date a ANAF. Compania a inceput colaborarea cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru imbunatatirea si accelerarea proceselor de acordare a creditelor. Colaborarea cu ANAF va reduce considerabil timpul de asteptare intre momentul solicitarii creditului si momentul acordarii sumei solicitate. Astfel, clientii care vor dori sa contracteze un credit din portofoliul nostru de produse, vor putea putea alege verificarea in baza de date a ANAF in locul adeverintei de venit, au anuntat luni oficialii Provident.

Consultarea bazei de date a ANAF ne va oferi date pe care le vom folosi in procesul de evaluare a posibilitatii fiecarui client de a plati ratele saptamanale sau lunare, fara a se dezechilibra financiar.

De la inceputul colaborarii cu ANAF, am avut deja aproape 1.000 de solicitari pentru verificarea in baza de date a agentiei. In plus, procesul de aprobare a fost redus de la 24 de ore, pana la o medie de cateva ore. Interogarea bazei de date ANAF pentru fiecare client in parte se face doar dupa ce clientul semneaza acordul de interogare. In plus, in procesul de evaluare a bonitatii unui client, clientii sunt verificati si in baza de date a Biroului de Credit.

,,Pentru noi este important ca fiecare contract de creditare sa fie o decizie responsabila, atat din partea clientului, cat si din partea noastra. Vrem sa ne asiguram ca tinem pasul cu nevoile clientilor nostri si ca reusim sa le acordam credite rapid dar responsabil. Prin aceasta interogare in baza de date a ANAF, venim in ajutorul clientilor nostri, mai ales in situatia in care le este dificil sa obtina dovada de venit, fie pentru ca angajatorul treneaza procesul, fie pentru ca eliberarea documentului dureaza prea mult", a declarat Directorul General al Provident Financial Romania, Viktor Boczan.

Proiectul pilot de colaborare cu ANAF a fost demarat in 27 iulie 2017, intr-o sigura arie operationala. Ca urmare a rezultatelor obtinute, testarea a fost extinsa catre mai multe arii iar din 30 august, clientii din aproape jumatate de tara au acces la acest beneficiu. Judetele in care clientii au posibilitatea sa solicite interogarea in baza de date a ANAF in locul adeverintei de venit sunt: Arad, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Salaj, Satu Mare, Cluj, Maramures, Arges, Teleorman, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Ilfov, Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ialomita, Constanta, Braila, Tulcea.

Provident a lansat si un site de educatie financiara, in incercarea de a ridica nivelul cunostintelor despre economie a populatiei si de a-i ajuta pe utilizatori sa inteleaga mai bine lumea in care traim.