Euro s-a depreciat, joi, pana in apropierea valorii minime a ultimei luni fata de dolar, dupa ce moneda americana a recuperat pierderile anterioare inregistrate dupa ce Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, nu a exclus posibilitatea unor noi relaxari ale politicii monetare, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Moneda unica europeana s-a pierdut mai mult de 0,5% fata de dolar, pana la cotatia de 1,5518 dolari, si este pe cale de a inregistra cea mai accentuata depreciere din ultima luna.

Conform Reuters, miscarile de pe piata valutara au fost accentuate de tranzactionarea slaba din Europa, din cauza zilei libere de 1 mai.

Dolarul s-a apreciat si fata de yen, aproape de un maxim al ultimelor doua luni, in asteptarea publicarii unui set de statistici economice americane. Astfel, moneda americana a urcat cu 0,2% fata de yen, pana la 104,19 yeni pentru un dolar.

Moneda americana a recuperat pierderile pe care le inregistrase deoarece investitorii nu au fost convinsi ca decizia de relaxare a politicii monetare a Federal Reserve de miercuri va fi ultima din seria inceputa in toamna trecuta.

"Multi oameni au crezut ca Fed va da semnalul pentru oprirea seriei de decizii de relaxare a politicii monetare, ceea ce nu s-a intamplat, iar dolarul s-a depreciat", a spus Mitul Kotecha, seful departamentului de cercetare pentru piete valutare de la Calyon.

"Cred, insa, ca nu ar fi trebuit sa ne asteptam ca fed sa dea un astfel de semnal. Este clar ca bancherii centrali americani nu au emis un comunicat la fel de sumbru pe cat au fost altele in trecut, asa ca se poate spune ca efectele comunicatului au constat in aprecierea dolarului", a adaugat analistul citat.

Kotecha a mai spus ca lichiditatea scazuta a agravat pierderile euro.