Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Noile norme de creditare vor fi aprobate in primele zile ale lunii august

de D.Z.     HotNews.ro
Luni, 28 iulie 2008, 17:06 Economie | Finanţe & Bănci

Noile norme de creditare, elaborate in urma cu trei saptamani de Banca Nationala a Romaniei (BNR), vor fi aprobate in primele zile ale lunii august, dupa ce se incheie perioada de consultare publica, a declarat luni consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Normele vor intra in vigoare in termenul care va fi prevazut in actul normativ, a precizat Vasilescu.

"Normele vor fi aprobate in cateva zile, dupa 1 august. Vor intra in vigoare in termenul care va fi stabilit in actul normativ", a spus consilierul guvernatorului BNR. Perioada de consultare publica se va incheia pe 31 iulie.

Proiectul publicat de BNR prevede ca bancile trebuie sa puna in aplicare regulamentul, in termen de cel mult 45 de zile de la intrarea in vigoare.

In ceea ce priveste prevederea din proiect referitoare la acordarea creditelor in baza veniturilor declarate fiscal în anul anterior, Vasilescu a aratat ca, in relatia cu bancile, vor fi folosite fisele fiscale date de angajatori. "Angajatorii trebuie sa depuna fisele fiscale la Finante, pana in ultima zi a lunii februarie, dar le pot da angajatilor in prima zi dupa ce au platit salariile pentru ultima luna din anul anterior", a spus consilierul BNR.

Proiectul de regulament nu precizeaza care vor fi documentele prin care solicitantii de credite vor trebui sa faca dovada veniturilor declarate fiscal. Reprezentantii Fiscului au aratat ca adeverintele de venit pentru anul anterior pot fi eliberate abia dupa prima jumatate a anului in curs. Fiscul poate certifica veniturile numai dupa ce confrunta informatiile din fisele fiscale cu cele din declaratia anuala de venit. Avand in vedere ca ultima zi de depunere a declaratiei anuale de venit este 15 mai si ca prelucrarea datelor dureaza cel putin o luna si jumatate, reprezentantii Fiscului au estimat ca o data de referinta pentru eliberarea acestor adeverinte ar putea fi 30 iunie.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1144 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri