Salariul mediu net a atins valoarea de 1273 lei in luna iunie a acestui an, in crestere cu 2% fata de luna anterioara din acest an (25 lei) si cu 24,4% fata de luna similara a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari salarii raman in sectorul intermedierilor financiare (3220 lei), desi in luna iunie aici s-au inregistrat cele mai mari scaderi ale castigurilor salariale (11,4%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3220 lei), iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (689 lei).

In iunie, activitatile din intermedieri financiare au inregistrat si cele mai mari scaderi salariale, de 11,4%. Pe de alta parte, cele mai mari cresteri salariale, cuprinse intre 11% si 15% s-au inregistrat in iunie in activitatile din sectoarele posta si telecomunicatii, silvicultura, productia si furnizarea de energie electrica si temica, gaze si apa, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari.

In luna mai a acestui an, salariul mediu net a fost de 1248 lei, in scadere cu 2,7% fata de luna anterioara, insa cu 23,3% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.