Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, cere extingerea G7 la G14, pentru ca grupul statelor puternic industrializate sa poata include si tarile ale caror economii au inregistrat o crestere rapida, apreciind ca actualul sistem nu este capabil sa faca fata crizei financiare. "G7 nu functioneaza. Avem nevoie de un grup mai bun pentru aceste vremuri diferite", a afirmat Robert Zoellick, citat de Wall Street Journal.

In opinia presedintelui Bancii Mondiale, pe langa actualele membre G7, Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Japonia si Canada, noul G14 ar trebui sa includa si tarile cu crestere economica rapida, precum China, Rusia, Arabia Saudita, Brazilia, India, Mexic si Africa de Sud.

Noul grup ar trebui sa asigure peste 70% din produsul intern brut mondial, 62% din cel energetic, insa ar urma sa emita si cea mai mare cantitate de gaze cu efect de sera.

Presedintele Bancii Mondiale a mai apreciat si ca, in cazul in care se va ajunge la formula G14, noul grup ar trebui sa realizeze o mai buna coordonare cu institutiile publice si private.