Produsul Intern Brut al Frantei a scazut cu 0,1% in cel de-al treilea trimestru al acestui an, conform unei previziuni a bancii centrale franceze, ceea ce confirma faptul ca cea de-a doua economie a zonei euro este in recesiune, transmite AFP. Franta a inregistrat deja un declin al PIB de 0,3% in cel de-al doilea trimestru.

Din punct de vedere tehnic, recesiunea este declarata dupa doua trimestre consecutive de crestere economica negativa a PIB.

Aceasta situatie este fara precedent in Franta din 1993 si pana in prezent.

Banca Nationala a Frantei se astepta la o crestere de 0,1% a PIB pentru cel de-al treilea trimestru, insa s-a vazut nevoita sa isi revizuiasca in sens negativ estimarile, confirmand previziunile Institutul National de Statistica si Studii Economice.

In estimarile realizate la inceputul lunii octombrie, INSSE arata ca scaderea puterii de cumparare a gospodariilor este principala cauza a reducerii cresterii economice. Acesteia i s-au adaugat inasprirea conditiilor de creditare datorate crizei financiare si dificultatile de pe piata imobiliara.

Institutul National de Statistica de la Paris a anuntat intrarea in recesiune a economiei Frantei la inceputul acestei luni.