Grupul bancar american Citigroup va disponibiliza, in perioada urmatoare, cel putin 10.000 de angajati implicati in activitatea de investitii bancare si de la alte divizii, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Directorul executiv al grupului, Vikram Pandit, impreuna cu directorii operationali, au cerut managerilor sa reduca bugetele destinate compensatiilor pentru angajati cu 25%, potrivit publicatiei americane.

"Vom continua sa administram cu atentie plafonul de cheltuieli, odata cu realinierea companiei in concordanta cu tinta asumata si realitatile din piata", a declarat pentru Wall Street Journal o purtatoare de cuvant a Citigroup, Christina Pretto.

Obiectivul Citigroup privind forta de munca este de a ajunge de la 352.000 de angajati la 30 septembrie 2008 la 290.000 anul viitor.

In urma cu doar cateva luni, Citigroup era centrul crizei din sectorul de creditare. Valoarea portofoliului de investitii a scazut cu sume de ordinul a miliarde de dolari, dar grupul si-a majorat capitalul cu peste 40 de miliarde de dolari si are la dispozitie depozite, pe care se poate baza pentru a obtine finantare daca se va confrunta cu noi probleme.

Banca americana Citigroup a inregistrat pierderi de 2,82 miliarde dolari in al treilea trimestru, in contextul sporirii creditelor neperformante si al devalorizarii activelor. Citigroup a raportat pierderi nete de 2,82 miliarde dolari (60 centi/actiune), comparativ cu un profit de 2,21 miliarde dolari (44 centi/actiune), raportat la aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul financiar Citi este prezent din 1996 in Romania prin Citibank Romania SA si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.