Erste Group sustine activitatea Bancii Comerciale Romane (BCR) de creditare pe segmentul de retail cat si pe cel al companiilor si va continua sa asigure finantarea institutiei in functie de necesitati, a declarat Wolfgang Schoiswohl, consilier al Comitetului Executiv BCR pe linia de afaceri corporate. Acesta a adaugat ca Erste Group nu a cerut BCR rambursarea anticipata a finantarilor.

"Erste va continua sa asigure, ca si pana acum, finantarea BCR, in functie de necesitati. Ca urmare, banca noastra are capacitatea de a finanta, atat in lei cat si in EUR, toate proiectele de afaceri de buna calitate, viabile” a declarat Wolfgang Schoiswohl, se arata intr-un comunicat al BCR.

Oficialul institutiei financiare a mai spus ca "activitatea curenta arata ca banca dispune de o buna lichiditate, atat in euro ca si in lei".

Cristian Ionescu, country manager al Coface Romania, a declarat joi ca institutiile de credit din Romania sunt obligate de bancile mama sa opreasca liniile de finantare deja acordate si sa ceara rambursarea anticipata a creditelor acordate companiilor. Seful Coface Romania nu a dat numele institutiilor de credit sau ale companiilor aflate in aceasta situatie, insa a precizat ca toate bancile cer acest lucru, "si cele americane si cele austriece si cele turcesti".