Programul anticriza care urmeaza sa fie adoptat de Guvern ar putea include o prevedere care va permite neimpozitarea profitului reinvestit in tehnologii, a declarat luni seara Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), citat de Mediafax. Avocatul Gabriel Biris este de parere ca aceasta masura are sanse mari de a fi adoptata, fiind o masura care poate ajuta companiile in acest moment.

"Este o masura care poate sa ajute companiile in acest moment. Cred ca are foarte mari sanse de a fi adoptata aceasta masura, intrucat este una dintre putinele masuri care are adresabilitate generala si nu este adresata unui anumit sector", a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Biris, reprezentantul casei de avocatura Biris Goran.

Intrebat de ce aceasta masura se limiteaza doar la profitul reinvestit in tehnologii, excluzand alte investitii, Biris a precizat ca aceasta "este o facilitate care vrea sa ajute la dezvoltarea tehnologica si sa stimuleze investitiile in tehnologie si productie si nu sa implice companiile intr-un nou vartej financiar sau imobiliar".

Ovidiu Nicolescu a mai spus ca, potrivit estimarilor din pachetul de masuri anticriza, adoptarea acestei facilitati va determina un minus bugetar de 3,44 miliarde lei, adica 0,59% din Produsul Intern Brut (PIB). La randul sau, Gabriel Biris a declarat ca aceasta masura va crea un deficit asupra bugetului pe termen scurt, insa pe termen mediu va avea un impact pozitiv.

Codul Fiscal ar putea fi modificat in termen de o luna prin introducerea unei prevederi care va permite neimpozitarea profitului reinvestit in tehnologii, a mai precizat presedintele CNIPMMR la finalul discutiilor de luni dintre reprezentantii Ministerului Finantelor si cei ai sindicatelor si patronatelor privind pachetul de masuri anticriza.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Ministerului Finantelor au spus ca declaratii oficiale pe aceasta tema nu vor fi facute pana la adoptarea pachetului de masuri anticriza de catre Guvern. Executivul urmeaza sa aprobe joi forma finala a proiectului de buget, sedinta in care va fi adoptat si pachetul de masuri anticriza.