Solvabil.ro publica interviuri fictive cu personaje celebre care dau sfaturi legate de finante personale. Astazi, gangsterul Tony Montana povesteste despre bani si afaceri cu familia.

Asculta aici. O sa-ti spun cateva chestii despre bani si o sa ti le spun doar o data! Nu ma face sa-mi pierd timpul cu tine! OK?

1.Nu imprumuta bani oamenilor care nu vor sau nu pot sa ti-i inapoieze – si pe care nici nu ii poti forta sa o faca!

Daca esti atat de dobitoc incat sa imprumuti bani cuiva, nu fi atat de idiot incat sa dai banii din mana fara sa faceti un act semnat de amandoi, cu un martor de fata. Eu il folosesc mereu pe Manny, dar oricine e bun.

Cand nu poti scoate pistolul, rapi pe cineva, decapita un cal, e si legea o solutie!

Te-am jignit? Vrei sa vin la tine? Incerc sa te invat economie aici! Taci si citeste mai departe!

2. Cateodata trebuie sa mai arunci chestii la toaleta! Poate in cazul tau nu e vorba de droguri...

Poate e o slujba de rahat, o investitie care iti toaca banii mai repede ca nevasta-mea, o casa nenorocita la care platesti douazeci de ani ca sa te trezesti dimineata si sa calci intr-un rahat de caine!

Ceea ce ma aduce la urmatorul sfat...

3. Savureaza placerile vietii. Un trabuc din rezerva lui Castro, un whiskey mai vechi decat bunica-mea, un diamant pe degetul mic cu care poti cumpara un hotel in Miami. Muncesti mult, te distrezi pe masura!

Muncesti putin? Distreaza-te cu maica-ta!

Ceea ce imi aminteste....

4. Stabileste-ti prioritatile! Daca vrei distractie, iti trebuie bani! In tara asta mai intai faci bani. Daca ai bani, ai putere. Cand ai putere, ai si pisicutele si orice animal de companie iti doresti.

Ziua muncesti – o ora, zece, douazeci daca e nevoie! - noaptea ia-o razna!

OK?

5. Contrar multor sfaturi, fa afaceri cu familia! Sunt angajati fideli, de incredere, pe care ii poti plati sub piata si santaja sentimental daca vor sa te paraseasca. Daca ai intrat in rahat, te imprumuta fara dobanda si nu-ti rup degetele daca nu le platesti. Ma rog, poate familia ta...

Citeste mai multe si comenteaza pe Solvabil.ro