Delegatia FMI la Bucuresti s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Sosita miercurea trecuta in Romania, pentru o vizita de doua saptamani,misiunea FMI ar fi finalizat deja evaluarea economica si sociala a Romaniei.Ultima suma luata in calcul de Romania pentru o finantare externa este de circa 18 miliarde de euro, pe 2 ani, din care 13 miliarede de la FMI, sustin surse oficiale, citate de NewsIn.

"Delegatia FMI discuta, de principiu, la Cotroceni, proiectul scrisorii cadru privind un posibil acord de finantare. Acest lucru nu inseamna, insa, ca Fondul a terminat evaluarea economica a tarii. Suma avuta in vedere de autoritatile romane pentru intreg pachetul de finantare este de aproximativ 18 miliarde euro, pe 2 ani", au mai spus sursele.

Practic, Romania ar putea imprumuta de la FMI, CE si institutiile financiare internationale precum Banca Mondiala, circa 18 miliarde de euro, dintre care aproximativ 13 miliarde de euro ar urma sa vina de la Fond.

Procedura standard prevede ca, dupa negocierile intre cele doua parti, FMI redacteaza scrisoarea de intentie si memorandumul de politici economice, care in final sunt semnate de reprezentantii romani.

Delegatia FMI la Bucuresti s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Potrivit Realitatea Tv, delegatia FMI ar fi finalizat deja evaluarea economica si sociala a Romaniei.

O misiune a Fondului Monetar International este prezenta la Bucuresti in perioada 11-25 martie ca sa discute despre un posibil program al FMI pentru Romania, "parte a unui pachet multilateral de finantare", la care mai iau parte Uniunea Europeana si Banca Mondiala.