Ministrii de finante din statele membre G8 au avertizat, sambata, ca perspectiva economica globala ramane nesigura si riscanta, in ciuda "semnelor de stabilizare", informeaza AFP. Sefii finantelor din grupul ce include Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Rusia si Statele Unite au facut aceste declaratii dupa discutii purtate in Italia.

"Exista semne de stabilizare in economiile noastre...insa situatia ramane nesigura. Persista riscuri semnificative pentru stabilitatea economica si financiara", se sustine in comunicatul emis la finalul reuniunii.

"Trebuie sa ramanem atenti pentru a ne asigura ca increderea consumatorilor si investitorilor este restabilita pe deplin, iar cresterea este sustinuta de piete financiare stabile si fundamente economice puternice", sustin ministrii de finante din G8.

Sefii finantelor din tarile puternic dezvoltate au afirmat ca vor continua sa ofere lichiditati bancilor si incep sa pregateasca "strategii de iesire" pentru perioada post-criza, adaugand ca astfel de strategii "pot varia, da la tara la tara". Ideea apartine Fondului Monetar International care este de parere ca "masurile de salvare pentru economiiile afectate de criza trebuie combinate tot mai mult cu o strategie de iesire credibila".

G8 a avertizat, de asemenea, ca rata somajului ar putea urca, chiar daca cresterea economica va fi reluata.

AFP precizeaza ca, in ultimele saptamani, au fost observate semne ale unui inceput de redresare economica in Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Statele Unite.