Ministrul german de Finante spera la inceputul acestei saptamani ca Elvetia ii va restitui cateva sute de milioane de euro provenind din evaziunea fiscala a nemtilor. Asta pana ieri, cand seful statului elvetian i-a transmis direct sa nu se bazeze pe banii in cauza, intrucat legea secretului bancar e aceeasi in Elvetia, scrie Dan Popa pe blogul sau.

"Nu s-a schimbat nimic. Aceasta suma nu va fi returnata, este o iluzie sa crezi asta”, a declarat sec Hans-Rudolf Merz.

Potrivit ministrului german al Finantelor, evaziunea fiscala in tara sa depaseste 100 de miliarde de euro (usor mai putin decat intreg PIB-ul Romaniei).

Daca tot am amintit de Elvetia, sa mai spunem ca preturile pe segmentul imobiliar au coborat pentru prima oara de la inceputul crizei, cu 2%. E si asta ceva.

Si acum, daca tot vorbim despre imobiliare, sa mai spun ca ieri am discutat cu seful unui proiect rezidential din Brasov. Omul e tare fericit ca a demarat programul ”Prima casa”. Stiti de ce? Pentru ca, de la 400 eur/m.p., cat l-a costat ansamblul rezidential, omul va vinde la peste 1000 de euro/m.p. Mai exact, un apartament de doua camere, nou, in suprafata de 60 mp, il va da la 60.000 (fata de 90.000 cat cerea anul trecut). Pe el l-a costat fix 24.000 de euro. Bunut profitul, nu? Si uite cum, de la evaziunea nemteasca am ajuns la furaciunea romaneasca.

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.