Deficitul bugetar a urcat la 3,31% din PIB dupa primele sapte luni ale anului

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 27 august 2009, 13:29 Economie | Finanţe & Bănci

Bugetul general consolidat a inregistrat in primele sapte luni ale anului un deficit de 17,58 miliarde de lei, echivalentul a 3,31% din PIB, peste nivelul din primul semestru, arata datele Ministerului Finantelor Publice. In primele sase luni ale anului, Romania a inregistrat un deficit bugetar de 2,71% din PIB.

La finele lunii iulie, veniturile bugetului general consolidat au insumat 92,24 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile au fost de 109,82 miliarde de lei. Ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut a fost de 17,4%, iar cea a cheltuielilor de 20,7%.

Potrivit executiei bugetului general consolidat, contributiile sociale colectate au fost in suma de 28,82 miliarde de lei, taxa pe valoarea adaugata - 19,80 miliarde de lei, impozitele pe venit si salarii - 11,11 miliarde de lei, accize - 8,44 miliarde de lei, impozitul pe profit - 8,10 miliarde de lei.

Cheltuielile pentru asistenta sociala au reprezentat 36,54 miliarde de lei, cele de personal - 29,30 miliarde de lei, cele pentru bunuri si servicii - 15,64 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile de capital au totalizat 10,40 miliarde de lei.

PIB-ul luat in calcul la executia bugetara a fost in suma de 531,25 miliarde de lei.

Autoritatile si Fondul Monetar International au revizuit in luna august tinta de deficit bugetar de la 4,6% la 7,3% din PIB, la o valoare nominala a produsului intern brut de 497,3 miliarde de lei.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

336 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică