Scaderea produsului intern brut in Statele Unite ale Americii a incetinit puternic in trimestrul II, la 0,7% in cifre anualizate, potrivit ultimei estimari oficiale, publicate miercuri de Departamentul pentru Comert si citata de AFP.

Cea de-a doua estimare oficiala, publicata la sfarsitul lui august, indica o scadere a PIB-ului aferent trimestrului II de 1,0%, in cifre anualizate.

Departamentul precizeaza ca imbunatatirea estimarii este datorata in principal unei revizuiri in scadere cu 1,3 puncte a reducerii investitiilor intreprinderilor, la 9,6% in ritm anualizat.

Reculul activitatii din primavara ar trebui sa fie ultimul din recesiunea cea mai lunga cu care s-a confruntat cea mai puternica economie mondiala, incepand cu 1945.

Fed Reserve se asteapta ca cifrele din trimestrul III sa marcheze o revenire a cresterii economice, dupa patru trimestre consecutive de scadere.

Revizuirea pozitiva a evolutiei PIB-ului ar putea creste gradul de incredere al gospodariilor, in conditiile in care consumul este motorul traditional al economiei Statelor Unite.