Barclays intentioneaza sa vanda active complexe de credit in valoare de patru miliarde de lire sterline (4,3 miliarde de euro), banca britanica incercand astfel sa isi curete bilantul si sa tempereze temerile investitorilor cu privire la investitiile realizate, potrivit AFP care citeaza Financial Times. Reprezentantii bancii au refuzat sa faca declaratii cu privire la acest subiect.

Aceasta tranzactie va fi similara cu cea realizata luna trecuta, prin care Barclays a vândut un portofoliu de credit de 12,3 miliarde de lire.

Analistii sunt de parere ca planul Barclays de a se debarasa de active considerate toxice in valoare de patru miliarde de lire va fi bine primit de piata.

Financial Times arata ca actiunile Barclays au crescut de opt ori fata de minimele atinse in luna ianuarie, ajungand vineri la o valoare de 377 pence. Actiunile bancii se tranzactioneaza insa la un pret mai mic decat valoarea nominala, in vreme ce titlurile rivalilor Standard Chartered si HSBC au o valoare substantial mai mare.