Am ascultat declaraţiile publice ale unuia din candidaţii la presedinţie, cel care a imprumutat brusc o blana liberala. Principalul "program economic" consta in: scaderea CAS, mentinerea taxelor, renegocierea acordului cu FMI. Sa le luam pe rand, scrie Mihai Marcu pe blogul sau.

1) Scaderea CAS (contribuţiile pentru pensii) este o greseala: bugetul de pensii este deja pe pierdere si traieste doar prin transferuri de la bugetul de stat. Daca scadem CAS-ul acum fara o reforma a pensiilor problema va deveni si mai acuta.

2) Scaderea taxelor - este putin probabila. Statul roman este deja indatorat in lei la dobanzi mari; scaderea taxelor inseamna cresterea deficitului si continuarea îndatorarii. Cat de aproape vom fi de un efect de spirala vicios antrenat de dobanzile de platit?

3) Renegocierea acordului cu FMI - tot ce se poate negocia este eventual cresterea sumei, altfel ar fi o greseala enorma. Cand te arunci din avion de buna voie, nu renunţi la parasuta doar pentru ca nu se asorteaza cu culoarea pantofilor.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Mihai Marcu.