Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bloggerii HotNews.ro despre taxarea imobiliarelor la valoarea reala si impozitul pe avere

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2010, 10:52 Economie | Finanţe & Bănci

Bloggerii HotNews.ro scriu astazi despre taxele pe care dezbaterile pe marginea bugetului le-au adus in discutie. Mihai Marcu sustine ca propunerea taxarii proprietatilor la valoarea reala "este una surprinzator de buna" si ar putea reduce "bulele imobiliare". Emil Stoica scrie ca "a pune un impozit pe cladire in functie de valoarea cladirii, asta este un impozit pe avere, nu o taxa locala". Pe de alta parte, Cristian Orgonas subliniaza ca avem nevoie de "curatenie" economica, care impune inclusiv "verificarea tuturor averilor de peste o anumita valoare si penalizarea celor care nu le pot justifica".

"Propunerea actualului ministru de finante de a taxa proprietatile la valoarea reala este una surprinzator de buna. Pacat ca nu poate fi introdusa imediat, dar ar fi un prim pas bun. (...) O taxare echilibrata si un indice real al tranzactiilor sunt elementele care lipsesc pietei imobiliare. Sunt singurele elemente care pot reduce (fara a elimina) bulele imobiliare", scrie Mihai Marcu pe Economia pe intelesul tuturor.

"Ideea actualului guvern de a impozita averile, apoi de a impozita locuintele, dar nu oricum, ci in functie de valoarea lor, dar si aici cu reduceri pentru pensionari si oameni saraci, ei bine, ideea asta imi suna a disperare. Lipseste total viziunea. Impozitarea locuintelor ar trebui sa fie de competenta autoritatilor locale. (...) Insa a pune un impozit pe cladire in functie de valoarea cladirii, asta este un impozit pe avere, nu o taxa locala", scrie Emil Stoica pe Jeopardy.

"Nu putem discuta despre servicii publice decente, atat timp cat numarul celor care platesc taxe este disporportionat in comparatie cu numarul celor care beneficiaza de pe urma acestor taxe, iar pentru a echilibra situatia, este necesara o curatenie masiva in economie. Ce inteleg prin curatenie? Verificarea tuturor averilor de peste o anumita valoare si penalizarea celor care nu le pot justifica, eliminarea situatiilor in care unii “mai prosti” platesc taxe, iar altii, “mai destepti” nu le platesc, si aducerea la suprafata a macar jumatate din economia subterana, cu orice riscuri", scrie Cristian Orgonas pe Khris.ro.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

598 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version