Guvernul german a infiintat un fond special de microcredite, de 100 de milioane de euro, pentru a ajuta intreprinderile foarte mici, pe care bancile refuza sa le imprumute. Anuntul a fost facut de ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, informeaza AFP.

"Intreprinderile foarte mici" sunt afectate in mod deosebit de "criza creditelor", a explicat Ursula von der Leyen. Cu ajutorul "Fondului german pentru microcredite", ele vor putea solicita un imprumut de pana la 20.000 de euro pe trei ani, fara sa fie obligate sa aduca garantii financiare.

Mai exact, imprumuturile vor fi acordate de o banca din Bochum, GLS Bank, care acorda credite numai colectivitatilor locale, pe criterii sociale si ecologice. Fondul este cel care garanteaza creditele.

Totul va decurge simplu si fara birocratie, a promis ministrul german al Muncii. "La o saptamana dupa depunerea unei cereri, creditul poate fi aprobat", a precizat oficialul. Din cele 100 de milioane de euro rezervate proiectului pana in 2015, 60% provine din fonduri europene si 40% din bugetul Ministerului Muncii.