Banca de afaceri americana Morgan Stanley a pierdut 5,4 miliarde de dolari (3,95 miliarde de euro) cu investitii imobiliare, una dintre investitiile care au generat pierderi fiind chiar sediul Bancii Centrale Europene din Frankfurt, informeaza presa de specialitate. Este cea mai mare pierdere inregistrata de un fond de investitii specializat in tranzactiile imobiliare citate.

Morgan Stanley Real Estate Funds (MSREF), care investeste banii proveniti din fondurile de pensii sau investitii straine in tranzactii imobiliare comerciale, a pierdut aproape doua treimi din valoarea sa initiala, de 8,8 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro), dupa explozia bulei imobiliare. Pierderea, care se ridica la 5,4 miliarde de dolari, conform documentelor prezentate de banca investitorilor sai, se refera mai ales la investitii precum sediul Bancii Centrale Europene din Frankfurt, un mare proiect imobiliar din Tokyo si mai multe hoteluri Intercontinental din Europa.

In cursul ultimilor 20 de ani, banca americana a fost unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din lume, cu 174 de miliarde de dolari de operatii cumulate din 1991. Fondul imobiliar Morgan Stanley viza, inainte de criza, o rentabilitate medie de 22,1% pe an.