Imprumuturile de urgenta acordate Greciei ar putea ajunge pana la 90 miliarde de euro, suma cu mult mai mare decat dea anuntata duminica, de 30 miliarde de euro, potrivit AFP care citeaza cotidianul german Handelsblatt. Un oficial guvernamental german a declarat ca pachetul de ajutor convenit duminica este doar "un prim pas", iar cifra finala ar putea fi de doua ori mai mare.

Totodata, cotidianul citeaza si surse apropiate Comisiei Europene, care au precizat ca "nu este exclus ca volumul total al creditului sa fie de pana la 90 miliarde de euro".

Grecia spera ca nu va trebui sa retraga bani din imprumutul acordat de partenerii europeni, insa multi analisti au avertizat ca autoritatile elene ar putea fi nevoite sa apeleze la acest mecanism datorita costurilor ridicate de pe pietele financiare.

Este de asteptat ca pachetul de salvare convenit cu statele din zona euro sa includa si un credit de la Fondul Monetar International, insa suma acordata de institutia internationala nu a fost divulgata, mai scrie cotidianul german. Imprumutul are o durata de cinci ani si o dobanda de circa 5%.