"Aprobarea masurilor de ajustare fiscala propuse de catre guvernul roman constituie o etapa premergatoare in desfasurarea programului nostru cu Romania", a precizat joi, purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International (FMI), Caroline Atkinson, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Washington.

Despre contestarea la Curtea Constitutionala a masurilor luate de guvernul roman, Atkinson spune ca reprezinta o procedura corecta, precizand ca masurile de ajustare fiscala trebuie sa fie aprobate de Curtea Constitutionala.

Saptamana trecuta, Guvernul si-a asumat raspunderea asupra celor doua proiecte de lege - cel care vizeaza reducerea cheltuielilor bugetare (inclusiv scaderea salariilor si a pensiilor) si cel care prevede eliminarea pensiilor speciale si a privilegiilor din sistemul public de pensii.

Imediat dupa angajarea raspunderii pe masurile de austeritate din sistemul bugetar, PSD a depus in Parlament motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Boc. Motiunea de cenzura a fost respinsa marti in Parlament, dupa opt ore de dezbateri, obtinand 228 de voturi pentru, fata de 236, cat era necesar pentru a "trece" si a provoca demiterea guvernului.