VIDEO Bancile risca procese colective din partea clientilor nemultumiti. Clientii Volksbank si BCR- reprezentati de Gheorghe Piperea. "Strategiile" se coc pe forumuri si grupuri de discutii
Cea mai recenta intalnire s-a desfasurat aseara, la Club Uniter, unde clientii Volksbank alaturi de avocatul Gheorghe Piperea, s-au intalnit cu oficialii bancii, discutiile terminandu-se tarziu in noapte. Din partea Volksbank au participat 3 directori din Centrala care au mentionat ca au doar un “mandat limitat”, intentia lor fiind mai degraba una de a deschide un canal de comunicare cu clientii.
"In acest moment suntem peste 700 de persoane care vom intenta un proces Volksbank, dar sunt convins ca numarul lor va creste. Dl. avocat Piperea ne va reprezenta intr-un proces national de tip class action din jurisprudenta anglo-saxona", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii clientilor care se simt inselati de Volksbank.
Contactat de noi, avocatul Piperea a confirmat ca ii va reprezenta in proces, actiunea urmand sa fie pusa in miscare in cel mult o saptamana. “Deocamdata suntem in faza semnarii contractului de asistenta juridica, urmanc ca actele sa le depunem in instanta lunea sau martea viitoare”, a spus Piperea pentru HotNews.
La fel stau lucrurile si in privinta celei mai mari banci locale, BCR. “Vom da in judecata BCR – indiferent de locatia BCR-ul unde a fost obtinut creditul si de localitatea de domiciliu. Este vorba tot de un proces colectiv, care isi are avantajele lui privind costurile (circa 200 de euro si un comision de succes de pana la 2% cu cat suma recuperata creste cu atat procentul se diminueaza.
Luptam pentru o formula de calcul a dobanzii formata din Euribor si Marja fixa din contract, pentru desfiintarea clauzelor abuzive legate de majorarea dobanzii fara acordul clientului. De asemenea, cerem restituirea sumelor platite in plus la dobanda si penalizari”, au declarat pentru HotNews surse din cadrul clientilor nemultumiti de BCR.
Oficialii Bancii Centrale au declarat ca situatia a fost generata de Ordonanta 50/2010, care a fost aplicata excedand directivele in materie. “Noi speram sa nu se ajunga la procese. Bancile ar pierde enorm si situatia nu ar fi de natura a imbunatati soliditatea sistemului financiar. Cand o banca este data in judecata de mii de oameni, reputatia ei are in mod evident de suferit iar pierderile generate de lipsa de incredere pot fi fatale”, au marturisit pentru HotNews.ro surse din BNR.
Oficialii BCR au declarat ca in mod oficial nu au cunostinta despre un asemenea demers, “chiar daca pe anumite canale, clientii imprumutati de BCR au facut declaratii publice referitoare la o posibila actiune in justitie”.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
N-ai facut mare lucru, nu risti nimic, te gandesti toata ziua la cheltuielile si economiile pe care le faci in fiecare zi, dar suferi de invidie.
Felicitari, traiesti in tara ta.
P.S.: Esti de acelasi nivel intelectual cu cei care au "PLASMA SMEKERA SAU MASINA 4X4 SA MA DAU SMEKER".
Sintagma "In Germania populatia nu se imptumuta deloc" este falsa si ar trebui sa stii si tu asta.
Problema bancilor este ca, impreuna cu media au creat iluzii multor oameni care intr-adevar au gresit. Tu n-ai gresit niciodata?
Evident, in Romania sunt multi oameni nesabuiti. Dar nu despre ei este vorba.
Faptul ca tu consideri ca bancile au procedat bine ca "au dat teapa" te descalifica ca om in primul rand.
Exagerand un pic inteleg ca hotii, ucigasii, politicienii nesimtiti, etc.. iti sunt dragi.
Doar in trecere iti spun ca eu am luat un credit pentru constructia unei case. Atat.
Si nu am probleme sa-l returnez.
Si eu am rabdat si muncit din greu si m-am oparit la fund de transpiratie dar am luat un apartament fara imprumut de la banci. Astfel jupoaie si ei pe cine prinde, c-asa e mentalitatea in romanica, chiar daca sint veniti din Germania sau Austria. Ia puneti de un boicot pe imprumuturi sau sa dea verde la extern si se schimba calimera.
Ah ... toti colegii mei, nemti get beget de altfel sunt inglodati in datorii la banci ... de unde ai scos (si) pe aia ca nemtii nu se imprumuta?
Scoala de te culca fra, ca vorbeste gura fara tine!
PS. scrie primul comentariu pe care l-am adaugat. daca nu ai citit, de ce ai raspuns?
În al doilea rând eşti extraordinar de prost informat. Te lauzi că stai în Germania dar habar nu ai cu ce se mănâncă. Şi acolo sunt destui cei care se împrumută de la bănci pentru diverse situaţii. Sunt mai mulţi decât la noi cei care nu au nevoie de astfel de împrumuturi pentru că nivelul de trai este mai ridicat.
Încă o chestie care dovedeşte că eşti prost peste măsură: o chirie începe de undeva de la 130 de euro garsonieră la periferie iar un apartament cu 2 camere de la 160-180 de euro. Prin prima casă poţi să îţi iei apartament cu două camere şi plăteşti rată aprox 180-200 de euro (am un coleg care a făcut asta). La final apartamentul va fi al lui.... dar eu voi sta tot în chirie pentru că nu mă pot apropia de vreun credit în acest sens. Aşa că mergi tu cu trenul, RAT-ul şi stai în chirie până la adânci bătrâneţi dacă îţi convine. Noi, toţi ceilalţi, vrem să evoluăm, ţie-ţi place să baţi pasul pe loc.
Sunt două situaţii aici: strângi la ciorap stai fără şi la un moment dat îţi permiţi ceva sau îţi cumperi şi plăteşti un pic mai mult. Cel puţin în teorie.. dacă băncile sunt avide după bani deja apar problemele ca şi în cazul de faţă. De ce nu vrei tu să gândeşti pentru 10 minute şi apoi să deschizi gura. Şi la noi se poate sta în chirie cât se poate de legală cu tot felul de contracte şi alte alea. Dar plăteşti cât nu face, iar preţurile oricum sunt date în funcţie de zonă, vechimea blocului etc. Documentează-te şi te aştept cu un răspuns inteligent.
La partea cu maşinile mă abţin pentru că am văzut o mulţime de BMW-uri cu volan pe dreapta luate la 500 de euro din Anglia şi merg cu ele doar în weekend. Ideea e că nu toţi românii sunt la fel în schimb băncile îi ard pe toţi fără diferenţe.
auzi cele 3 milioane nu ti-au ajuns sa-ti cumperi si tu BMW din 95 cu teava de esapament din aia de tractor, sa te dai tare pe ulitza la tine in sat?
Cei care s-au intins mai mult decat le era plapuma si s-au aruncat la cumparaturi de imobiliare la 1.000-2.000 euro / mp vor avea de suferit in viitor, treaba lor.
Dar cand bancile impun dobanzi si comisioane netransparente e o problema grava! Parca suna a cartel ...
"Cand o banca este data in judecata de mii de oameni, reputatia ei are in mod evident de suferit iar pierderile generate de lipsa de incredere pot fi fatale”, au marturisit pentru HotNews.ro surse din BNR."
'ete nah, s-au mai scufudat si alte banci. Vor sa supravietuiasca? sa accepte noile conditii.
pai cand le veti spune la o banca din strainatate ca esti roman, ca jobul tau in baza caruia iti da creditul este legat de performanta economiei romanesti, care este la nu stiu ce rating de la Standard and poors ...crezi ca tu ca iti va da la o dobanda mica?! inseamna ca esti de pe alta planeta
Este prima si a ramas unica asociatie care a dat startul specializarii mediatorilor pe domenii urmand si respectand Standardele Europene ale medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) cu sediul in Irlanda.
Apelarea la mediatorii, membrii ai Uniunii Mediatorilor Bancari si respectiv la medierea bancara, prevazuta de Legea nr. 192/2006 cu privire la mediere si OG nr 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, poate duce la evitarea unui lung proces in instanta cu avantaje pentru ambele parti, banca/client.
Medierea bancara reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, extrajudiciara, cu ajutorul unui mediator specializat in domeniul medierii financiar bancare, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al bancii si debitorului.
Cand se poate recurge la mediere?
Daca legea nu prevede altfel, partile - clentii bancilor sau bancile - pot recurge la mediere inainte sau/ori dupa declansarea unui proces de executare silita, in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte izvorate din contractele de credit.
Potrivit art. 6 din Legea 192/2006, incepand cu 03 martie 2010, organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale sunt obligate prin lege, sa informeze partile( banca/debitor), asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si sa le indrume sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele.
Medierea bancara are loc, de regula, la sediul mediatorului specializat in mediere bancara, sediul Uniunii Mediatorilor Bancari sau in alt loc stabilit de comun acord de catre mediator cu banca si debitorul.
Medierea bancara se bazeaza pe cooperarea d
Deci, draga client BCR: "Tu cu cine faci f**king?"
Prima de asigurare este pretul pe care il platesti pentru serviciul achizitionat (protectia impotriva riscului x, y,z)
Dobanda este pretul pe care il platesti bancii pentru banii imprumutati.
Formula este simpla: platesti un pret pentru un produs / serviciu.
Comisionul de risc il platesti pentru.....?
Raspuns: NIMIC
Toata lumea se plange ca bancile si-au acoperit creditele neperformante prin solicitarea unor dobanzi mai mar clientilor buni platnici. E imoral si posibil (acum) ilegal insa asta e principiul de functionare al unei banci. E text de manual. Persoanele fizice / juridice se duc la banci sa depuna banii si sa primeasca credite (si nu o fac bilateral) din cauze multiple (banca are expertiza in domeniu, e mai comod pentru depunatori si creditati etc) insa un motiv principal este si reducerea riscului. Prin crearea unui portofoliu de credite se protejeaza interesele depunatorilor.
Cum ar reactiona domnii nervosi de mai sus daca ar veni banca si ar zice ... ne pare rau ... bani dvs depusi la noi au fost dati jumatate credit firmei Y care e falimentara si ca atare dvs mai primiti inapoi doar jumatate din bani?
Dat fiind ca pierderile din sistem au fost pe H1 de 50 mil euro si ca profitul BCR (care e cea mai mare banca din sistem si teoretic ar trebui sa fie si cea mai profitabila) e minim cred ca bancile actioneaza in conformitate cu conditiile existente in piata. Pana la urma nu iti ia nimeni banii cu forta in depozit sau iti baga creditul cu japca in buzunar. Si bancile pe termen lung daca actioneaza intr-un mediu profund ostil inchid obloanele si gata ... am terminat cu smecheria, stam cu banii la ciorap, nu ne mai da nimeni credite si asta e.
Bancile sau instantele e normal sa accepte aceasta situatie care este similara celei de forta majora si sa inteleaga ca ratele vor fi in continuare platite, insa diminuat. Asa cum ele au fost platite pe perioada de inflorire economica si chiar in cei 2 ani de criza care s au scurs, asa vor fi platite in continuare cu dobanda diminuata, in acest fel costurile crizei sunt impartite in mod just intre cei 2 parteneri la contract.
Ce bancile sunt imunizate la pierderi?
Aceasta decizie de a accepta scaderea dobanzii benevol le va aduce prestigiu si nu oprobiul public care le va duce oricum in mod firesc pe unele la faliment.
domnule avocat Piperea si draga opinie publica, va rog sa nu uitati BRD ul, care prin actele de suficienta prosteasca superioara afisata in permanenta, precum si pentru politica intransigenta de mentinere a unor dobanzi sufocante isi croieste drumul catre un faliment rasunator.
Doamne ajuta!
Uneori falimentul poate fi masura unei treziri si pentru cei car econduc bancile si in acest fel sa vada ca pe lumea asta mai exista si altceva decat BANI, Bani, BANI, DObanzi, profit, Scadenta, Bani.
Banii, uneori, nu sunt decat aceia care ii vor aduce tristete si suferinta
Iar daca bancile vor intra in incapacitate de plata , vom plati cu toti cum s-a intamplat cu Bancorex. Pentru salvarea ,,tarii'' se vor prelua de catre AVAS creditele neperfomante si vom plati cu toti aceste gauri pentru salvarea unora care au luat credite uriase ca sa faca afaceri imobiliare colosale. Din cauza lor a crescut pretul la imobiliare iar acum nu pot sa mai vanda terenurile sa isi ramburseze creditele.
www.creditbcr.ro unde aflati toate procedurile legale prin aplicarea de catre banci a OUG50/2010 Desi acolo au inceput cei cu credite de la BCR procedurile sint valabile pt toate bancile.
Adica au mizat pe prostia si pe lipsa de reactie a romanilor. Insa in timp ce politicienilor le-a iesit( majoritate a romanilor fiind dobitoci intretinuti de stat), ei bine, bancillor nu le iese smenul caci cei care au luat credite nu fac parte din masa de manevra a politicienilor, ci sunt oameni educati care alcatuiesc acea patura subtire de romani care chiar muncesc si produc PIB Romaniei.
Foarte bine.
Bravo Piperea!!
Eu nu mai am credit, dar ma bucur ca incep oamenii sa faca ceva sa ii puna la punct pe jnapanii astia de bancheri ce au venit aici ca intr-o tara bananiera.
daca doresti sa te alaturi, intra pe softpedia forum banci si vei gasi acolo topic despre cum s-au organizat acesti oameni
Domnilor si doamnelor pagubiti, ati pornit cu stangul din pacate.
Domnul piperea nu prea e in stare in afara de reclama sa duca si procesele la bun sfarsit.
Alegeti doar alt avocat
Mult succes oricum !
Informatiile din randul avocatilor firmelor de avocatura din top 10 spun altceva!
sunt acele contracte redactate in intregime sau aproape in intregime de catre una dintre partile contractante, cealalta parte neputand modifica clauzele contractuale ci doar sa le accepte sau nu.
Asadar,semnarea de catre client a actului aditional inseamna acceptarea expresa a modificarilor, nesemnarea actului aditional inseamna acceptarea tacita . Cine nu e de acord cu modificarile survenite in ctr de credit nu poate decat sa intrerupa relatia cu banca rambursand creditul.
Sincer, daca Romanii, batjocoriti pana acum de acesti mafioti bancari, vor reusi sa castige aceasta batalie, voi incepe sa cred ca mai avem sanse ca Popor!
Dumnezeu sa va ajute!
1 - e banca romaneasca si astfel ii sabotam pe mizerabilii de austrieci, de greci si de francezi, exact la fel cum ne saboteaza ei pe noi acum! Dobanzile sigur nu vor fi asa mari ca la BCR, BRD sau Volksbank. Exista si aici minusuri (lipsa de pregatire a unor functionari, poate se misca mai greu, etc, dar sunt lucruri peste care treci cu vederea cand stii ca iti scade dobanda la o limita normala, corect?).
2 - Sa vedem reactii peste 6-12 luni, cand multi romani vor fi migrat deja spre o banca ce tine cu ei (sau oricum, precis nu ii jumuleste cu buna stiinta). Sa vedem atunci cum vor reactiona strainii.
3 - Asa, CEC (sau Transilvania, dar ea e privata) va creste, se va dezvolta, deci banii tot in Romania raman, nu se duc afara profiturile, cum se intampla acum la BCR, BRD sau bancile grecesti!
Haideti sa trecem la actiune!!
Iti recomand sa lecturezi din experienta mea:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=424935&st=0&p=5111948&#entry5111948
PS. Prefer sa dau un ban in plus decat sa fiu umulit de niste comunisti frustrati!
- comision risc
- comision returnare anticipata
Toate astea fara schimbarile care le vor ei ! (dob variabila....)
va rog sa ma contactati pe mail dca cititi
In aceste zile de criza , Euribor si Libor au ajuns la niste minime istorice (adica sunt la niveluri joase, pt a stimula creditarea din UE si SUA).
Spre exemplu in 2008 nivelul Euribor la 6 luni era de 4.37%, ba chiar a ajuns si la 5%. Apoi a inceput sa scada treptat, constant, ajungand la un minim de 1.37% in ziua de azi.
Daca un client are un credit la o banca, cu dob variabila de 10%, banca il va momi sa accepte Euribor6m+8%. Asta inseamna 1.37+8%=9.37%. Clientul va accepta, vazand ca e mai putin si ca se leaga de Euribor.
Dar e o mare greseala, pt ca peste 3 ani Euribor va fi iar 4%, si dobanda creditului va fi 4%+8%=12%.
Asa ca , inainte de a va lega de Euribor, amintiti-va ca el este la cel mai mic nivel de la infiintarea lui, si ca peste cativa ani va creste la peste 4%.
De unde ai scos 8% ??
Ce face banca opentru cei 8% in fiecare luna ce presteaza ????
In mod normal banca atrage resurse la euribor + 4-5% care ar trebui sa acopere toate costurile de risc de tara/client, costuri de functionare si profit. Daca e banca slaba are costuri mai mari treaba ei.
Deci considerand un nivel istoric de dobanda euribor ridicat, dobanda finala NU ar trebui sa fie de 2 cifre in euro ci undeva la 7-9%.
- am notificat banca in legatura cu comisioanele abuzive: am primit o propunere hilara de reducere a dobanzii cu 0,65% si mentinere a comisionului de risc sub denumirea de comision de administrare.
Sorry, dar nu pot fi de acord, iar legea este de partea mea in acest moment (urmaresc atent daca va ceda guvernul si va modifica ordonanta), interzicand bancilor sa vina cu noi comisioane.
Am solicitat bancii un raspuns in scris la notificare si banca mi-a comunicat verbal ca inca are timp si asteapta si ele rezultatul negocierilor.
Dupa ce voi primi in scris refuzul bancii de a elimina comisionul de risc avocatul meu va depune plangere.
Cu cat suntem mai multi si mai hotarati cu atat mai bine : )
Sper ca asta sa fie un inceput pentru multe alte astfel de lupte cu abuzurile si nedreptatea, unde vocea unui singur om este prea slaba.
As vrea chiar sa se ajunga la decizii politice astfel organizate.
dan [anonim]
Cineva sa reuneasca toate grupurile, ca aceste banci au actionat concertat, au contractele si practicile abuzive la fel; sa fie sezizat Consiliul Concurentei sa deschida o investigatie si sa le amendeze cu 10% din cifra de afaceri...asa vin banii de pensii la buget!
Se plang ca n-au bani pentru Cernavoda, pentru Fondul Proprietatea, pentru eoliene dar uite de unde s-ar putea scoate ceva "maruntei" :)
Motive multe nu caut sa refinantez la CEC. Din principiu nu mai vreau sa am de lucru cu o banca straina.
bravo tie pentru ca ai fost destept, noi astialalti nu am fost asa de isteti ca tine... asta e... am avut incredere ca totul e legal...
Rata dob nu e clara, nu spune cum se calculeaza, pleci la altii. Eu spre ex am facut un credit ipotecar la o banca din Romania, si am ales banca cu dobanda clara: Eurobor6luni+7%. Stiu ca marja fixa e mare, dar nu am avut facut nici o reclamatie la banca de cand am creditul: dob e transparenta, creste si scade in functie de rata euribor6 luni si alte modificari nu mai sunt.
Imi pare rau sa spun, dar cand iei un credit ipotecar trebuie sa citesti cu mare atentie clauzele contractului.
Unii s-au aruncat la credite cu dob de 5-6% an, era logic ca o asa dob nu are cum sa reziste mai mult de 1 an. (in conditiile in care rata inflatiei in Rom era de 7-10%).
nu mai luati credite de la banci in orice conditii - bancile nu au facut decat sa profite de haosul si lipsa de actiune a organismelor de reglemetare - toata s-au vorbit intre ele si au dat credite numai in conditii general dezavantajoase pentru clienti
data viitoare cand luati credit negociati-va conditiile nu acceptati povestea vanzatorilor cu - asta e contractul cadru si nu il pot schimba.
Vina si spaga e in primul rand a BNR-ului - nu a supravegheat contractele abuzive pe care le propun bancile - ia sa fi emis BNR-ul un model standard de contract, avantajos pt client, unde bancile sa poata completa doar 4-5 rubrici - dobanda, DAE. alte comisioane - nu ar mai fi fost acum probleme de "interpretare" ..dar suntem in patria hotilor - ne furam intre noi si ingrasam profiturile unor firme care apoi expatriaza banii. Prosti suntem...prosti murim.
Crezi ca bancile sunt fundatii de binefacere?!
Faceai cumva plata in CHF,asa ca idee?!
Citind notificarea am constatat ca VB nu elimina comisionul de risc ci doar ii schimba denumirea in COMISION DE ADMINISTRARE CREDIT care va fi datorat in continuare, in acelasi procent ca cel retinut sub forma comisionului de risc.
Ce este de facut?
Pentru cei care fac referiri la acordarea de credite in Germania, va informez ca dobanda pentru creditele ipotecare este 3- 5 %, iar clauzele contractuale din contractele de ipoteca sunt diferite de cele inscrise in contractele incheiate in Romania, desi directivele europene sunt aceleasi si trebuie aplicate la nivelul celor 27 de tari europene.
Referitor la avocatul care va initia demersurile, eu n-am referinte despre acest domn, insa cel care va reprezenta clientii trebuie sa fie expert in legislatia financiara nationala si europeana, intrucat v-a lupta atat cu juristii nationali din VB cat si cu experti europeni angajati de VB care au o experienta impresionanta in aplicarea legislatiei europene in domeniu.
In plus, un ajutor poate veni din partea BNR in cazul in care aceasta va permite potentialilor consumatori sa abtina credite din celelalte state membre UE.
Acest lucru ar permite consumatorilor sa se adreseze altor banci care au rata dobanzii mai scazuta, in cele mai multe cazuri intre 3-5%.
Mult succes in actiunile care vor urma!
In sfarsit, poate exista totusi o "chichita" si nu o cunosc eu....
BNR ce face prin corpul de control.Au ramas adormiti de pe vremea.Bancorex,Dacia Felix FNI si alti tepuitori.
Va puteti inscrie pe YAHOOGROUPS
Clienti_OTP_bank_OUG_50
Va astept,
Maria
Este prima si a ramas unica asociatie care a dat startul specializarii mediatorilor pe domenii urmand si respectand Standardele Europene ale medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) cu sediul in Irlanda.
Apelarea la mediatorii, membrii ai Uniunii Mediatorilor Bancari si respectiv la medierea bancara, prevazuta de Legea nr. 192/2006 cu privire la mediere si OG nr 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, poate duce la evitarea unui lung proces in instanta cu avantaje pentru ambele parti, banca/client.
Medierea bancara reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, extrajudiciara, cu ajutorul unui mediator specializat in domeniul medierii financiar bancare, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al bancii si debitorului.
Cand se poate recurge la mediere?
Daca legea nu prevede altfel, partile - clentii bancilor sau bancile - pot recurge la mediere inainte sau/ori dupa declansarea unui proces de executare silita, in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte izvorate din contractele de credit.
Potrivit art. 6 din Legea 192/2006, incepand cu 03 martie 2010, organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale sunt obligate prin lege, sa informeze partile( banca/debitor), asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si sa le indrume sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele.
Medierea bancara are loc, de regula, la sediul mediatorului specializat in mediere bancara, sediul Uniunii Mediatorilor Bancari sau in alt loc stabilit de comun acord de catre mediator cu banca si debitorul.
Medierea bancara se bazeaza pe cooperarea d
am vazut si io, o scrisoare trimisa de bcr unui client dintr`un contract de credit, daca am retinut bine textu suna cam asa: va anuntam ca in urma modificarilor legislative intervenite contractul de credit se modifica in felul urmator dobanda este compusa din eurolibor la care se aduga marja bancii; MARJA BANCII CUPRINDE TOATE COMISIONELE SPEZELE, ETC. ASTFEL INCAT DOBANDA RAMANE LA ACEI
Numele meu este Andrei Badea sunt mediator si va sugerez sa incercati si rezolvarea problemei prin MEDIERE. Mergeti in orasele de unde sunteti dumneavoastra la birourile de mediere si informati-va. Colegii mei o sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie. Printre avantajele procedurii de mediere sunt: TIMPUL de solutionare a disputei mult mai scurt, posibilitatea de a va IMPLICA ACTIV in rezultatul final al disputei, COSTURILE mult mai scazute in ceea ce priveste onorariile. Astept intrebari la adresa de mail : ///
Va puteti inscrie pe YAHOOGROUPS
Clienti_OTP_bank_OUG_50
Va asteptam sa formam o asociatie.
SOrin
Cu multumiri
Mihaela Alexandru