Hugues Le Bret, presedintele si directorul executiv al bancii online Boursorama, filiala a Societe Generale, a anuntat luni ca demisioneaza din functiile detinute, invocand motive personale, potrivit Le Monde. Intr-o postare pe pagina sa de Twitter, Le Bret a spus ca a demisionat duminica noapte, in conditiile in care prezenta sa in Societe Generale este "incompatibila cu libertatea de exprimare".

Hugues Le Bret va publica in curand o carte care trateaza scandalul din jurul afacerii Jerome Kerviel. Cartea contine dezvaluiri despre relatiile agitate la nivelul conducerii bancii, tensiunile in relatia cu puterea politica si tentativele de destabilizare venite din exterior, la momentul acestei afaceri.

Potrivit Le Monde, aceasta carte ar fi la originea "demisiei" lui Le Bret, demisie dorita de catre consiliul de administratie al Boursorama.

Reprezentantii Boursorama au anuntat ca Ines-Claire Mercereau va deveni noul presedinte si director executiv, iar Ramon Blanco va fi director executiv adjunct.