Consilierul premierului Emil Boc pe probleme economice, Andreea Paul Vass, s-a declarat, duminica, pe blogul sau, impotriva scaderii cotei unice de impozitare inaintea reducerii contributiilor la asigurarile sociale sau a taxei pe valoare adaugata.

"Ma revolt prometeic cand aud lansandu-se propuneri de scaderi ale cotei unice, inaintea reducerii dezarmantei supraimpozitari a muncii prin CAS, a unui TVA de 24% si a unui deficit bugetar care bate zdravan pragul de 7% din PIB, fara sa se adauge si lista serviciilor/activelor publice care vor fi privatizate sau la care se renunta pe termen scurt (investitii, educatie, sanatate, pensii, asigurari sociale etc.)", a afirmat consilierul premierului Emil Boc.

"Ca economist angajat politic, absentezi insa vinovat cand se ordona politizarea institutiilor publice. Suntem martorii unei lumi intoarse pe dos, devenita cosmar cotidian, cu mii de drame individuale. Cariere construite vreme de ani si ani, dar subit amputate de noul numit politic, adeseori cu o profesie si abilitati complet inadecvate. Ce daca institutiile sunt blocate? Lucreaza subordonatii. Credeti ca e o problema unui partid politic anume? Nicidecum. Este abordarea intregii clase politice. Cand te adresezi unui director din administratia publica nu te mai poti bizui pe tehnicitatea raspunsului sau caci, in prea multe cazuri, e un ilustru habarnist montat politic", continua Vass.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca reducerea cotei unice nu este o solutie, ca TVA nu va creste si a subliniat ca sustine scaderea contributiilor salariatilor. "Asta as sustine daca am gasi o solutie de compensare in buget. Scaderea contributiilor este esentiala", a precizat seful statului.