Leul s-a depreciat nesemnificativ in fata monedei unice europene, cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) urcand cu 0,11 bani, la 4,2150 lei pentru un euro.

Pe piata valutara, moneda nationala s-a confruntat cu presiuni de apreciere in cea mai mare parte a sedintei de tranzactionare de vineri, leul atingand nivelul de 4,2085 unitati/euro, intr-o miscare de apreciere ce s-a dovedit mai ampla decat cea a monedelor regionale. Sedinta s-a inchis la un curs de 4,2170 lei pentru un euro.

Leul a inceput sedinta de luni aproape neschimbat, in timp ce monedele regionale se apreciaza. Economistii ING Bank se asteapta ca evolutia pozitiva a leului inregistrata pe parcursul saptamanii trecute sa continue si luni, desi pietele de capital din Europa nu sunt tocmai favorabile apetitului pentru risc in momentul de fata.

Moneda nationala a continuat sa se aprecieze fata de dolar, moneda americana fiind cotata la 3,0489 lei, fata de un curs de 3,0580 lei/dolar in sedinta de vineri.

Leul a castigat teren si in fata francului elvetian, cursul coborand la 3,2862 lei pentru un franc, de la 3,2912 lei pentru un franc cat era la sfarsitul saptamanii trecute. Totodata, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,7260 lei, cu 0,63 bani mai putin decat vineri.