JPMorgan, a doua mare banca din Statele Unite, a obtinut in primul trimestru un profit de 5,56 miliarde de dolari, in crestere cu 67% comparativ cu perioada similara din 2010, pe fondul scaderii provizioanelor pentru credite neperformante, potrivit Reuters. Castigul obtinut, de 1,28 dolari pe actiune, a depasit asteptarilor analistilor, care estimau un profit de 1,16 dolari pe actiune.

In perioada mentionata, provizioanele s-au redus de la 7,01 miliarde de dolari in urma cu un an la 1,17 miliarde de dolari.

Reuters arata ca nu toate rezultatele prezentate sunt pozitive, precizand ca portofoliul de credite de consum s-a redus cu 10% in acest trimestru, iar avansul imprumuturilor pentru companii nu a putut compensa aceasta scadere.

"Au fost rezultate bune. Au depăşit estimările, dar nu foarte mult. Cred că sectorul financiar rezistă in general, dar performantele nu sunt chiar atat de bune pe cat am vrea", a declarat Peter Dixon, economist la Commerzbank Londra.

Dupa prezentarea rezultatelor, actiunile bancii au crescut cu 1,2% in predeschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei din New York. JPMorgan este prima dintre marile bănci americane care publica datele financiare pentru primul trimestru.​