Finantele au atras circa 300 milioane de euro de la banci

de DP     HotNews.ro
Luni, 18 aprilie 2011, 17:45 Economie | Finanţe & Bănci

Finantele au împrumutat luni circa 1,2 miliarde lei (300 mil.euro) de la băncile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie. Titlurile de stat au scadenţa fixata  la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,32%. Valoarea totală a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de 2,789 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al BNR.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci - Alpha Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Reamintim ca MFP are un program de împrumuturi de 4,5 miliarde de lei de la bănci, în aprilie, prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat.

În primul trimestru din 2011, volumul împrumuturilor de la bănci a fost de 15,16 miliarde lei, încadrându-se în programul anunţat de 15-17 miliarde lei. În 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 41 miliarde de lei, după ce în 2009 a atras aproape 65 de miliarde de lei.

Pentru trimestrul II al anului 2011, MFP vrea să împrumute un volum indicativ cuprins între 13 şi 15 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

289 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri