Care sunt conditiile referitoare la detinerea unei locuinte pentru a putea beneficia de un credit Prima Casa 4? Daca deja beneficiez de un credit ipotecar, mai pot obtine un nou credit ipotecar? Ce alte cheltuieli mai sunt in afara celor percepute de banca? Pot refinanta un credit ipotecar? Ce costuri implica aceasta refinantare? Valentin Ducu, manager de produs BCR, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre solutiile BCR de finantare in vederea achizitiei unui imobil.

Valentin DucuFoto: BCR
  • In cazul unui credit ipotecar se poate schimba ipoteca dupa un anumit timp pe un alt imobil?
  • Se poate inchiria imobilul cumparat printr-un credit Prima Casa?
  • De ce nu pot solicita un credit ipotecar cu dobanda fixa pentru intreaga perioada?

Despre Valentin Ducu

Valentin Ducu este manager de produs in cadrul Departamentului de Credite Garantate, Directia Managementul Produselor Retail BCR, licentiat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti cu o experienta in activitatea de creditare persoane fizice de peste 7 ani.

Fragmente din interviu:

  • BCR desfasoara in prezent o campanie de refinantare la costuri competitive (fara comisione de analiza sau de administrare), iar cheltuielile notariale, costul de evaluare al imobilului adus in garantie si costul cu asigurarea imobilului sunt suportate de catre BCR.
  • Programul Prima Casa ramane o optiune atractiva pentru tinerii care urmaresc un nivel al dobanzii scazut si care nu dispun de un avans ridicat in vederea contractarii unui credit.
  • Pentru familiile care se orienteaza catre locuinte cu 3-4 camere solutia optima este creditul imobiliar clasic ale carui costuri sunt foarte avantajoase in aceasta perioada.