Raiffeisen Bank a lansat saptamana trecuta programul de granturi Raiffeisen Comunitati, care isi propune sa finanteze proiecte comunitare in oricare dintre cele 210 orase din Romania in care banca este activa. Organizatiile neguvernamentale, scolile, spitalele, dar si bloggerii sunt invitati sa inscrie online un proiect pana pe 12 august, pe www.raiffeisencomunitati.ro.

Corina VasileFoto: Hotnews

Despre program, responsabilitate corporativa si transparenta a discutat online Corina Vasile, directorul de Comunicare si Relatii Publice al Raiffeisen Bank

Corina Vasile coordoneaza din 2002 comunicarea externa si interna a bancii, dupa ce a fost timp de noua ani ziarist si editor financiar la mai multe publicatii. A absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti si un MBA la IEDC Bled School of Management, Slovenia.

Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:

  • In fiecare an finantam un numar mai mare sau mai mic de proiecte comunitare si programul pe care l-am pus sub umbrela Raiffeisen Comunitati insumeaza practic experienta noastra de pana acum cu aceste tipuri de programe.
  • Incepand din 2009, am testat conceptul, dar in mediul offline. Am considerat ca ar fi foarte bine sa il trecem pe o platforma online si de aceea am creat si blogul www.raiffeisencomunitati.ro. Credem ca e modalitatea cea mai transparenta si, in acelasi timp, eficienta sa lansam si sa derulam acest program, din punctul de vedere al aplicatiilor, evaluarii si al votului public.
  • In primul rand trebuie ca proiectul ca indeplineasca criteriile de eligibilitate care sunt descrise in amanunt pe blog.
  • In al doilea rand ne uitam la detaliile concrete, la coerenta proiectului. Adica daca obiectivul pe care si-l propune proiectul este realist, cu resursele pe care le are aplicantul la dispozitie, daca atingerea obiectivelor este masurabila si cum (trebuie prezentate in descrierea proiectului). De asemenea, daca bugetul solicitat este realist pentru atingerea obiectivelor. Ne uitam la toate aceste lucruri ca sa evaluam daca acela este un proiect care, dupa parerea noastra, isi poate atinge obiectivele in conditiile descrise de cei care aplica.