Romania a reusit sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica, chiar daca cresterea in trimestrul II fata de trimestrul I a fost de doar 0,2%, a declarat miercuri premierul Emil Boc, adaugand ca tara noastra este "in graficul cresterii economice prognozate pentru 2011, de 1,5%".

Primul ministru a subliniat ca unele tari din UE au inregistrat o crestere mai slaba in trimestrul I decat in trimestrul al II-lea: "Suntem in trimestrul III, stim foarte bine ca acest trimestru este decisiv. Am decis astazi in Guvern prioritizarea imediata a investitiilor de catre toate ministerele, de catre toti ministrii, in trimestrele III si IV. Daca nu lasam pedala de pe acceleratie, avem sansa sa confirmam cresterea economica de 1,5%. Romania, in actualul context, nu are voie sa faca niciun pas gresit."

Emil Boc a mai adaugat ca "Nu intamplator, Financial Times a facut ieri o apreciere potrivit careia Romania e singura surpriza placuta din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste cresterea economica in al doilea trimestru".