Samsung traieste probabil cele mai grele momente din istoria sa fiindca in SUA exista mai multe cazuri in care chiar si telefoane Galaxy Note 7 inlocuite au luat foc "din senin". Se stiu cinci cazuri si lucrul este ingrijorator fiindca arata faptul ca Samsung nu a rezolvat problema nici cu uriasul recall. Operatori mobili mari opresc vanzarile de Note 7 si multi se ntreaba daca nu ar fi mai bine ca Galaxy Note 7 sa fie scos total din piata, fiindca brand-ul va avea enorm de suferit.

La standul Samsung de la IFAFoto: Hotnews

In 2 august Samsung lansa Galaxy Note 7, cel mai performant telefon al companiei. In 19 august incepeau livrarile in pietele mari, iar pe 24 august apar primele informatii despre un telefon care a explodat in Coreea de Sud. De atunci stirile negative despre Note 7 s-au tinut lant, insa Samsung a facut un recall major si a declansat programul de inlocuire, sperand sa treaca peste tot cat de cat cu bine.

Insa in ultimele zile lucrurile s-au agravat, fiindca au aparut deja cinci cazuri in care telefoane Galaxy Note 7 recent schimbate au luat foc in SUA si in cele mai multe cazuri aceste telefoane nu erau la incarcat.

Desi este prea devreme pentru a se trage concluzii, publicul a ramas cu ideea ca aceste telefoane NU sunt sigure, chiar si dupa ce au fost inlocuite. Unii povestesc ca s-au trezit cu camera plina de fum, iar cel mai celebru caz se refera la telefonul care a fumegat intr-un avion Southwest Airlines. Astfel de stiri au impact psihologic urias si la asta se adauga si faptul ca unii operatori de telefonie mobila nu mai vand Galaxy Note 7 si Samsung ar fi suspendat productia pana cand lucrurile se clarifica.

In acest conditii, mai multi analisti sunt de parere ca Samsung ar trebui sa renunte la a mai vinde Galaxy Note 7 si sa treaca la Note 8, la anul, insa fara a se mai grabi cu lansarea. Daca initial Samsung a fost laudata pentru ca a recunoscut problema si a facut un recall urias si scump, acum situatia devine, fara ncio exagerare, dramatica. De ce? Fiindca se pare ca problema nu a fost rezolvata de primul recall, iar un al doilea, daca ar fi sa urmeze, ar fi extrem de nociv pentru imaginea companiei.

Este putin probabil ca Samsung sa scoata Note 7 de pe piata dupa ce a investit atat de mult in dezvoltarea lui, insa cu siguranta ca unii potentiali clienti se vor indrepta catre Apple iPhone 7 si mai multi catre alte modele cu Android (Google Pixel. HTC 10, LG G5). Vor fi destui care vor alege Galaxy S7, gama care nu a avut probleme de genul celor ale Note 7.

In orice caz, Samsung va suferi un grav deficit de imagine fiindca este greu de inteles cum un telefon de peste 850 de euro poate pune oamenilor viata in pericol. Pe de alta parte Samsung sta excelent la capitolul finante si nu se pune problema ca existenta companiei sa fie pusa la indoiala.