Miliardarul Lev Leviev, unul din cei mai bogati oameni din Israel, a cumparat recent cea mai scumpa casa noua din Marea Britanie, in valoare de 47 de milioane de euro, potrivit AFP. Resedinta, ce include un cinema si un club de noapte, este situata in nordul Londrei, pe o strada privata pe care mai locuiesc Ringo Star, fostul baterist al grupului Beatles, si Maurice Gibb, fostul membru al formatiei Bee Gees.

O alta particularitate a locuintei cu sapte dormitoare este usa de la intrare, in valoare de 50.000 de lire sterlina, care este blindata si cantareste jumatate de tona.

Leviev, care si-a construit averea pe comertul cu diamante, intentioneaza sa se mute in noua casa impreuna cu sotia sa, Olga, si cu doi din cei noua copii ai sai.

Omul de afaceri, a carei avere este estimata in jurul valorii de 3,25 miliarde de lire sterline, se alatura unui lung sir de straini instariti care se stabilesc in Marea Britanie, unde nu platesc taxe pe veniturile realizate in strainatate.

Miliardarul israelian este faimos si prin faptul ca a destramat un cartel format in industria diamantelor, controlat de gigantul De Beers, dupa ce a cumparat mine in Rusia, Angola si Namibia.