Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu aproape 11% in 2007

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:00 Economie | Imobiliar

Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale a urcat anul trecut cu 10,9% fata de 2006, pana la 56.618, majoritatea regiunilor consemnand cresteri, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). Cel mai important avans s-a observat in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, unde numarul autorizatiilor a urcat cu 1.355, urmata de regiunea Centru (+1.233 autorizatii), Vest (+976 autorizatii), Nord-Vest (+825 autorizatii) si Sud-Muntenia (+743 autorizatii).

In luna decembrie a anului trecut, insa, numarul autorizatiilor a scazut, atat fata de luna anterioara, cat si fata de luna decembrie 2006. Astfel, in ultima luna a anului 2007, au fost eliberate 4.170 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 5,9% fata de luna anterioara si cu 31,8%  fata de luna corespunzatoare a anului precedent.

Din numarul total de autorizatii eliberate in decembrie, 61% au fost pentru construtia de cladiri rezidentiale in mediul rural si 39% in mediul urban.

Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale comparativ cu luna anterioara in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-212 autorizatii), Sud-Est (-155 autorizatii), Bucuresti-Ilfov ( -69 autorizatii), Centru (-26 autorizatii) si Vest (-24 autorizatii). În restul regiunilor de dezvoltare s-au inregistrat cresteri relativ moderate ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, cele mai mari scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-807 autorizatii), Sud-Muntenia (-443 autorizatii) si Sud-Est (-273 autorizatii).

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

163 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri