Constructiile, cele mai mari cresteri anuale ale costurilor fortei de munca

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 25 februarie 2008, 10:03 Economie | Imobiliar

 documente
(25 Feb 2008) DOC, 260KB
Costul fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) in constructii a crescut in ultimul trimestru al anului trecut cu 27,59% fata de trimestrul similar al anului 2006, reprezentand cea mai mare crestere anuala pe principalele activitati economice, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cele mai mici cresteri s-au inregistrat in administratia publica (7,86%) si invatamant (11,15%).

In ultimul trimestru al anului trecut, indicele trimestrial al costului orar al fortei de munca in forma ajustata (dupa numarul de zile lucratoare) a crescut cu 8,18% fata de trimestrul precedent si cu 19,22% fata de ultimul trimestru al anului 2006. In forma bruta (neajustata), fata de aceleasi perioade de comparatie, cresterea a fost de 8,04%, respectiv 19,42%. Cele doua componente principale ale costului orar al fortei de munca sunt: cheltuielile directe (salariale) si cheltuielile indirecte (non-salariale).

In afara de constructii, cresteri anuale mari s-au inregistrat in industria extractiva (27,09%) si transport, depozitare si comunicatii (24,01%). Comparativ cu trimestrul similar din 2006, in ultimul trimestru din 2007, cheltuielile directe (salariale) cu forta de munca au crescut cu 19,02% (pentru indicii in forma ajustata) si cu 19,34% pentru indicii in forma bruta (neajustata). Cheltuielile indirecte (non-salariale) au inregistrat cresteri de 19,85%, respectiv 19,68%.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

535 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri