Locuitorii orasului Kasaria, din Israel, asista de cateva zile la un spectacol neasteptat: sub ochii lor, buldozere uriase au ras de pe fata pamantului mai multe vile de lux, a caror fatada abia fusese refacuta. Praf au fost facute piscine si curti din marmura, precum si copacii din jur. In locul devenit viran, care se intinde pe 11.000 de metri patrati, va fi construita cea mai mare vila din Israel, o replica a Palatului Versailles.

Toate vilele distruse au fost cumparate, separat, pe numele Olga Kogan, dar, potrivit presei ruse, in spatele afacerii s-ar afla un oligarh rus. Potrivit unuia din executorii proiectului, in perimetrul eliberat va fi ridicat „un adevarat Palat Versailles”.

Noua constructie va fi compusa din doua cldiri, o casa de locuit cu trei nivele si un alt edificiu cu doar doua etaje. Va fi folosita tehnologia de ultima ora din domeniu: de la sisteme sofisticate de protectie si semnalizare, pana la sisteme electronice de climatizare, precum si parcuri, gradini, un bazin deschis, terenuri de tenis.

Numai vilele daramate au costat 11 milioane de dolari, costul total al proiectului ridicandu-se la 50 de milioane. Vecinii misteriosului oligarh rus vor fi omul de afaceri Arkadi Gaidamak si liderul Partiduui Likud, Benjamin Netanyahu.