Criza financiara globala a determinat o accentuare a scaderii preturilor si o crestere a ofertei de vanzare in randul apartamentelor vechi din Bucuresti, preturile solicitate inregistrand scaderi pentru a saptea luna consecutiva, arata datele anunturiparticulare.ro, serviciu ce monitorizeaza anunturile imobiliare de la proprietari postate in presa scrisa si pe internet. Fata de luna martie din acest an, preturile solicitate pentru garsoniere au scazut in septembrie cu 10%, iar la apartamentele de doua camere cu 12,6%.

In luna septembrie din acest an, bucurestenii au scos la vanzare 3621 de apartamente, in crestere cu 40% fata de aceeasi luna a anului trecut cand oferta de vanzare a fost de 2574 imobile, potrivit raportului anunturiparticulari.ro.

In primele noua luni din acest an, s-au inregistrat 30.507 de oferte de vanzare pentru imobile in blocuri vechi, in crestere cu 35,5% fata de luna similara din 2007, cele mai multe anunturi de vanzare inregistrandu-se la apartamentele cu doua camere.

Datele mai arata ca fata de luna martie (luna cu cele mai multe oferte de vanzare dar si cu cele mai mari preturi pentru toate tipurile de imobile) preturile garsonierelor au scazut in septembrie cu aproape 10% inregistrand pentru prima data in acest an o scadere sub 70.000 de euro, iar apartamentele cu doua camere au pierdut 12,6% din pretul solicitat in luna martie, in luna septembrie ele fiind scoase la vanzare cu o valoare medie de 10.7162 euro.

Statistica anunturiparticulari.ro reprezinta numarul de oferte imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari. Serviciul este oferit de firma Agentie.Net si a fost lansat in anul 2001.

Potrivit reprezentantilor companiei, serviciul monitorizeaza zilnic intre 500 si 4.000 de anunturi imobiliare publicate de particulari, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data. De asemenea, acest serviciu este folosit de peste 700 de agentii imobiliare din Bucuresti. Compania furnizeaza lunar un raport de monitorizare a anunturilor imobiliare, care cuprinde informatii statistice despre numarul total al anunturilor pe categorii de imobile.