In Bucuresti nu s-a inregistrat nici o investitie imobiliara comerciala in primele trei trimestre din acest an, fiind singurul oras fara astfel de investitii din 25 de orase analizate de compania de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate. Totusi, in alte zone ale tarii s-au incheiat doua tranzactii cu proiecte comerciale totalizand 67 milioane euro, iar cumparatorii asteapta revenirea pietei pe termen mediu, anticipandu-se finalizarea altor tranzactii aflate in prezent in curs de negociere in ultimul trimestru din acest an.

Studiul BNP Paribas Real Estate arata ca dupa sase semestre consecutive de scadere (incepand cu T4 2007), piata de investitii a inceput sa dea semne timide de reluare a cresterii.

"Dupa cel mai scazut nivel, de patru miliarde euro, inregistrat in T1 2009 si numai 5,5 miliarde euro in T2 2009, volumul investitiilor din cele 25 de orase analizate a inceput sa dea semne de revigorare in cel de-al treilea trimestru al acestui an, cu 8,4 miliarde euro investitii, ceea ce reprezinta o crestere cu 53% comparativ cu trimestrul anterior si o scadere de numai 5% fata de T3 2008. Acesta este inceputul revenirii pietei de investitii", sustine analiza efectuata de BNP Paribas Real Estate.

Potrivit companiei de consultanta imobiliara, cresterea volumului de investitii se datoreaza in principal cresterii numarului de tranzactii de mari dimensiuni, incheiate de investitorii care dispun de lichiditati importante care au profitat de stabilizarea randamentelor din majoritatea oraselor.