Legea care interzice betonarea parcurilor si a spatiilor verzi, castrata in comisia din Camera Deputatilor

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 11 mai 2010, 23:53 Economie | Imobiliar


Aer "curat" in parcul Carol
Foto: USER UPLOADED
Comisia pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor a desfiintat marti, 11 mai, singura lege care proteja spatiile verzi. Comisia a luat in discutie Ordonanta de Guvern nr. 114/2007 care  interzicea schimbarea destinatiei spatiilor verzi si a scos din actul normativ tocmai aceasta prevedere, dand astfel unda verde la betonarea parcurilor si a altor spatii verzi.

“Astazi, la Comisia de Administratie publica s-a introdus pe ordinea de zi suplimentara proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei 114/2007, privind protectia spatiilor verzi. In cadrul dezbaterii, articolul 71 care interzicea schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, nu a fost aprobat in forma initiala ci a fost votat un amendament care l-a modificat complet si l-a golit de continut. Colegii din Comisie, cu exceptia grupului PNL si cred ca a UDMR, au votat pentru adoptarea acestor modificari. Autoritatea locala va trebui sa le dea autorizatie de construire proprietarilor acestor terenuri, si atunci zeci de hectare de spatii verzi vor fi distruse. Speram ca peste doua saptamani, cand proiectul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, sa convingem colegii sa il trimita inapoi la Comisia de Administratie publica pentru a fi reintrodus textul initial al articolului 71. Aceasta lege ar fi utila daca ar exista aceste registre ale spatiilor verzi. Cum ele nu exista si nu mai este nici articolul 71, toti cei care au terenuri pe spatiile verzi vor profita de acest vid si vor putea defrisa si construi”, ne-a declarat deputatul PNL Lucia Ana Varga, membra in Comisia pentru Administratie publica.

Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele fundatiei Ecocivica, spune ca aceasta modificare legislativa este o crima impotriva oxigenului si o contributie inconstienta la proliferarea noxelor. “Inainte sa apara Ordonanta 114/2007, dispareau 110 ha de spatii verzi pe an. Daca va fi adoptata in aceasta forma, ne vom intoarce la situatia de acum trei ani. Este un genocid impotriva populatiei urbane. Ne vom organiza si vor iesi in strada sute de oameni. Ne vom proteja oxigenul. Sunt oripilat. Nu ne-a spus nimeni, nimic. Nu ne-a intrebat nimeni nimic. A fost pusa pe furis pe ordinea de zi”, spune acesta.
 

Text initial:

Art. 71. - (1) Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora.

(2) Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta.

 

Text modificat:

Art. 71

(1) Protectia si dezvoltarea retelei de spatii verzi din localitati constituie obligatia si responsabilitatea autoritatilor administratiei publice locale, a tuturor persoanelor fizice si juridice.

(2) Administrarea spatiilor verzi inventariate si evidentiate in registrele locale ale spatiilor verzi, intocmite de autoritatile administratiei publice locale, se face cu respectarea legislatiei specifice privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din localitati.

(3) Registrele locale ale spatiilor verzi, prevazute la alin (2) trebuie corelate cu prevederile planurilor urbanistice generale si ale regulamentelor de urbanism intocmite conform legislatiei specifice din domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului.

(4) Autoritatea publica centrala pentru protectia mediului si autoritatea publica centrala pentru amenajarea teritoriului, urbanism si arhitectura si lucrari publice sunt responsabile de elaborarea strategiei referitoare la conservarea si dezvoltarea retelei de spatii verzi, ca parte integranta a Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei.

Spatii verzi amenintate in Bucuresti

Daca actul normativ va fi adoptat in forma propusa marti de Comisia pentru Administratie publica din Camera Deputatilor, se va da liber la betonare pentru urmatoarele spatii verzi:

 • 5.000 mp din Parcul Bordei;
 • pe jumatate din Pepiniera Petricani ar putea aparea un mall;
 • baza sportiva Spartac;
 • 9.000 mp din Parcul Circului;
 • cateva hectare din parcul Tineretului;
 • parculete dintre blocuri
 • Strandul Tineretului
 • Fostele Stranduri Tei si  Floreasca
 • Peninsula din Lacul Baneasa
 • Cuva Lacului vacaresti
 • 12 ha din Parcul Titan
 • Bazele sportive de pe Lacul Grivita
 • Parcul Operei
 • Parcul Verdi

Componenta comisiei:

Boiangiu Victor   - PD-L
Bordeianu Dan     Indep.
Buican Cristian     PNL
Buta Sorin Gheorghe     PD-L
Cantaragiu Bogdan     PD-L
Ciocan Gheorghe     PSD+PC
Dusa Mircea     PSD+PC
Fenechiu Relu     PNL
Gherasim Vasile     PD-L
Iorgus  Zanfir     PD-L
Longher Ghervazen     Minoritati
Macaleti Costica     PSD+PC
Marinescu Antonella     PSD+PC
Nica Dan     PSD+PC
Oltean Ioan     PD-L
Pieptea Cornel     PNL
Ratoi Neculai     PSD+PC
Seres Dénes     UDMR
Soporan Vasile Filip     Indep.
Stan Nicolae     PD-L
Taga Claudiu     PNL
Timpau Radu Bogdan     PNL
Uricec Eugen Constantin     PD-L
Varga Lucia-Ana     PNL
Vladoiu Aurel     PSD+PC
Zamfirescu Sorin Stefan     PD-L
Zgonea Valeriu Stefan     PSD+PC
Bobes Marin     PD-L

Presedintele Comisiei este Sulfina Barbu (PDL), iar vicepresedinte Calin Ion (PSD + PC).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8574 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  Care spatii verzi? (Miercuri, 12 mai 2010, 0:00)

  Milka Man [anonim]

  Ca le-ati vandut pe toate, stimati domni parlamentari si acum ca faceti ca ploua.Betonati toata tara, ca sa crapam mai repede! Faceti numai cluburi si vile!Ca daca nu votati "cum trebuie", adio, nu mai intrati in parlament, ca nu mai primiti sponsorizari de la clientala voastra politica.Mintea nu va duce sa intrati in Parlament prin propriile puteri...Va trebuie liste, sa va ascundeti mereu.Si daca ati macar in stare sa spuneti o fraza cu cap si coada, in orice limba...Numai balbe si decizii "favorabile" romanilor!Sa inceapa betoniada!
  • +3 (3 voturi)    
   Atzi vazut cum isi dau mana (Miercuri, 12 mai 2010, 11:05)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Milka Man

   toti fara deosebire de partide cand este ceva de rontait ? Toti au interese si sperante sa puna mana pe o bucatica de parc sa faca o terasa un chiosc ceva la copilasi.Cu primari lor.
   Este un exemplu cum in plina criza ei isi vad de treaba .Solidaritate pe naiba!
 • +11 (11 voturi)    
  ... (Miercuri, 12 mai 2010, 0:02)

  hoha [anonim]

  Asa baieti datii inainte nu va lasati. Prostii accepta reduceri pentru a salva statul de la faliment dar voi datii inainte cu smecheriile.

  Solidaritatea e pentru prosti, smecherii fac smecherii ca de aia sunt smecheri.
  • +1 (1 vot)    
   sulfina (Miercuri, 12 mai 2010, 11:37)

   rich teo [anonim] i-a raspuns lui hoha

   Sulfina Barbu prin firma ei a lucrat la proiecte privind defrisarea padurii Baneasa (constructiile din padure sunt cica benefice ecosistemului), etc. Nu inteleg de ce PDL o mai scoate in fata pe tzatza asta. Se vede ca nu au in partid persoane de calitate , din moment ce indivizi cu moralitate indoielnica ca Berceanu, Videanu, Udrea , etc fac legea.
 • +12 (12 voturi)    
  Nenorocitii! (Miercuri, 12 mai 2010, 0:05)

  ValT [utilizator]

  Si cand te gandesti ca sunt platiti din impozitele noastre :( Spagari si iresponsabili.
 • +8 (8 voturi)    
  e edificator (Miercuri, 12 mai 2010, 0:07)

  vlad [anonim]

  ca aici nu e niciun comentariu. toata lumea se uita la pensii, salarii etc. perioada buna pentru a mai distruge mediul un pic, asa pe neobservate/
  • +2 (2 voturi)    
   .... (Miercuri, 12 mai 2010, 10:11)

   maze [anonim] i-a raspuns lui vlad

   O mica reformulare, este edificator ca informatia asta a interesat pana acum 1500 de oameni in timp ce problema pensiilor si salariilor sau taiarea sporului din IT depasesc 20.000 fiecare.

   Atat timp cat nu ne pasa de ce e in jurul nostru, de oamenii de langa noi de mediul in care traim nu trebuie sa avem pretentia ca altcuiva fie el si guvern sa ii pese de noi.

   E simplu ceea ce oferi e ceea ce primesti inapoi.
 • +9 (9 voturi)    
  :( (Miercuri, 12 mai 2010, 0:37)

  zertty [anonim]

  "Comisia pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ECOLOGIC" - oamenii acestia isi bat joc de tot si de toti!
 • +6 (8 voturi)    
  eh bun (Miercuri, 12 mai 2010, 0:51)

  J [anonim]

  Am uneori porniri violente. Asta e una dintre ele.

  Mi-as dori ca in momente de astfel de decizii miselesti ale alesilor, cand ajung acasa sa le pice toti dintii din gura, asa ca in reclama aia cu paradontoza.

  Sau poate de-ar exista o echipa de ninja, buni samariteni, care in astfel de zile minunate, seara sa-i vizitezi sa-i cheleasca in gura.

  Sigur alta data s-ar gandi de doua ori cand ar vota sau incerca pe ascuns manevre impotriva celor care i-au ales.

  Ca in rest, de vorbele noastre, ale presei, ale oricui, nu le pasa.

  Asta fac nenorocitii astia in spatele "democratiei" si nimeni nu-i poate trage la socoteala.
 • +5 (7 voturi)    
  Solutie exista... (Miercuri, 12 mai 2010, 1:08)

  Cadillac [utilizator]

  Dar ai nevoie de oameni care isi iubesc copiii sau nepotii ! E simplu: mii de parinti, bunici si alti oameni de bun-simt sa nu faca altceva decit SA OCUPE in mod PASNIC aceste spatii verzi, asezindu-se pe iarba asa cum se face in lumea civilizata!!! Fiti SIGURI ca daca 100.000 de bucuresteni vor face acest lucru IN MOD PASNIC intr-o zi dinainte stabilita "cineva de-afara" va baga de seama! Cineva de la vreo Comisie Europeana, cineva de la vreo Ambasada, nu stiu cine dar in mod sigur va provoca un pic de "galagie"!!!

  Pentru ca daca stam cu miinile-sin fara sa FACEM CEVA, nu se va-ntimpla nimic de la sine!!!

  Hai sa folosim acest mijloc de comunicare pentru ceva folositor copiilor si nepotilor nostri in loc sa ne tot vaitam si sa asteptam ca altii sa ne "faca ordine in casa"

  Ce-ar fi sa ne apucam de "curatenie"???
 • +5 (7 voturi)    
  Bravo Sulfina! (Miercuri, 12 mai 2010, 1:09)

  vio [anonim]

  Solidaritatea in criza e pentru prosti!
  Turnati betoane, tot de la firmee oranj, ca e pe banii statului si paltim noi, grasii.
 • +6 (6 voturi)    
  A murit speranta... (Miercuri, 12 mai 2010, 1:12)

  Adi [anonim]

  ...de a ma intoarce de tot in tara...Multumesc frumos, dragi parlamentari, o sa vad Romania o saptamana pe an de sarbatorile de iarna...
 • +6 (6 voturi)    
  Ecocid (Miercuri, 12 mai 2010, 1:30)

  misescu [utilizator]

  Tocmai ce am trimis la adresa http://sulfinabarbu.ro/contact/ urmatorul mesaj!

  Buna dimineata!

  Am aflat in aceasta seara ca in calitate de presedinta a comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor tocmai ce ati parafat mutilarea parcurilor, a spatiilor verzi din capitala.
  (ma refer la modificarea singurei legi care mai proteja spatiile verzi - Ordonanta de Guvern nr. 114/2007, lege ce interzicea schimbarea destinatiei spatiilor verzi prin scoaterea din actul normativ a unei prevederi, dand astfel unda verde la betonarea parcurilor si a altor spatii verzi).

  Dumneavoastra, in calitatea arogata de specialist in domeniu, considerati justa inlesnirea inlocuirii spatiilor verzi cu betoane ori asfalturi ori alte constructii? Daca da (desi nu cred), aveti si o explicatie pertinenta in acest sens?

  Cu speranta ca nu veti duce la capat acest ecocid, va rog sa reveniti asupra deciziei comisiei si sa refaceti respectiva lege, in sensul protejarii neconditionate a tuturor spatiilor verzi din Bucuresti? Si nu numai?

  Multumesc!

  PS: Nu se numeste asta netezirea drumului intru jefuirea bunurilor publice???? Nu aveti dumneavoastra in special, si colegii dumneavoastra parlamentari in particular, nicio responsabilitate a deciziilor gresite luate?
  • 0 (0 voturi)    
   am primit pe email (Joi, 13 mai 2010, 11:35)

   misescu [utilizator] i-a raspuns lui misescu

   urmatorul raspuns de la adresa contact@sulfinabarbu.ro:

   Informatiile aparute in data de 12 mai 2010, despre modificarile aduse de Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echiliru ecologic, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 114 / 2007, contin o serie inadvertente care se impun clarificate.

   Prin urmare, consideram necesar a face urmatoarele corectii:

   1. Comisia a adoptat OUG 114 care are raport de respingere de la Senat.
   2. OUG 114/ 2007 a fost introdusa pe ordinea de zi a sedintei din data de 11 mai 2010 cu respectarea articolului 50 din Regulamentul Camerei Deputatilor. Ordinea de zi suplimentara a fost supusa votului membrilor Comisiei si a fost adoptata cu unanimitate de voturi.
   3. In plus, in 27 aprilie 2010, in cadrul sedintei comisiei au fost distribuite amendamentele aduse acestui act normativ, pentru o prima lectura a membrilor comisiei.
   4. Articolul 71 al OUG 114/2007 a fost modificat in baza urmatoarele argumente:
   a. Interdictia schimbarii destinatiei spatiilor verzi era sub incidenta dublei reglementari, fiind prezenta atat in OUG 114/ 2007, care modifica Legea cadru in domeniul protectiei mediului, cat si in Legea 24/ 2007 privind reglementarea si administratea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. Dubla reglementare este interzisa potrivit normelor de tehnica legislativa potrivit articolului 14 din Legea 24/2000. Mai mult, dubla reglementare a acestei prevederi trebuia eliminata, intrucat producea obstacole chiar in implementarea interdictiei in sine.
   b. Prin urmare, interdictia schimbarii destinatiei spatiilor verzi nu a fost eliminata din legislatia de mediu din Romania, ea regasindu-se in Legea 24/2007, la articolul 18, acestea fiind legea speciala pentru protejarea spatiilor verzi.
  • 0 (0 voturi)    
   continuarea mesajului de raspuns (Joi, 13 mai 2010, 11:36)

   misescu [utilizator] i-a raspuns lui misescu

   c. S-a optat pentru formula in care in articolul 71 din OUG 114/2007 a fost introdusa trimiterea la Legea 24/2007, deoarece Legea 24/2007 se incadreaza in legislatia specifica, adica reglementeaza in detaliu protejarea spatiilor verzi.
   d. Mai exact, in Legea 24/2007 sunt prevazute: interdictia schimbarii destinatiei spatiilor verzi, precum si sanctiunile pentru incalcarea acestei interdictii, aplicate persoanelor fizice si juridice; obligatiile persoanelor fizice si juridice in domeniu; obligatia autoritatilor de a realiza registre locale ale spatiilor verzi si sanctiunile pentru nerealizarea acestora.
   5. In plus, OUG 114/2007 a generat dificultati si confuzii in aplicare, deoarece textul ordonantei nu continea definitia clara a termenului “spatiu verde”, lacuna remediata prin amendamentele votate in sedinta comisiei, din data de 11 mai.

   In concluzie, mentionam ca interdictia de a schimba destinatia spatiilor verzi nu a fost eliminata din legislatia de mediu din Romania si ca in continuare in Romania nu se poate construi pe spatiile verzi. Spatiile verzi sunt protejate in continuare, intr-o lege – Legea 114/2007 - care reglementeaza in detaliu interdictii, obligatii si responsabilitati pentru persoane fizice si juridice, precum si sanctiuni pentru incalcarea legii.
 • -1 (9 voturi)    
  Sa traiti bine! (Miercuri, 12 mai 2010, 2:07)

  Gigi Fisiune [anonim]

  Haha!

  Sa traiti bine, domnilor!

  Bineeeeeee!
 • +2 (2 voturi)    
  Criminalilor ! (Miercuri, 12 mai 2010, 7:23)

  Ioana [anonim]

  Jos cu idiotii pe care i-am pus sa ne reprezinte ! sulfina, vladescu, videanu s.a.m.d Problema e ca nu vad altii mai straluciti in tara. Eu una m-am hotarat, PLEC :)
 • +3 (3 voturi)    
  oportunitati (Miercuri, 12 mai 2010, 8:37)

  gheo [anonim]

  acum ca atentia publica e pe 'reforme', e loc de toate magariile posibile in 'imobiliare'
  nu-i de ajuns ca bucurestiul e capitala europeana cea mai dens populata, de peste 3 ori densitatea parisului si ca avem mai putina verdeata decat capitalele africane din zona saharei, acum vor sa taie tot ce a mai ramas.
  oricum jupanii nu mai locuiesc in oras ci la margine si au gradini si chiar parcuri...
 • +3 (3 voturi)    
  Ei, vedeti ca tot se mai poate? (Miercuri, 12 mai 2010, 11:10)

  m_v [anonim]

  Va multumim! Dupa ce ne-ati luat 25% din venituri, 15% din pensii, era cazul sa ne luati si 75% din aerul de respirat! Era urmarea fireasca!
 • +1 (1 vot)    
  de cealalta parte (Miercuri, 12 mai 2010, 11:18)

  Dana [anonim]

  Cred ca ar trebui facute niste diferente. Cazul familiei mele: am cumparat in 2003 un teren intravilan, am scos certificat de urbanism in care terenul aparea ca zona de culturi agricole. In 2008 cand am vrut sa il trec in zona construibila prin PUZ, primaria mi-a dat certificat de urbanism in care mi-a zis ca terenul meu e zona verde destinata amenajarilor sportive... din 1999. In conditiile in care nu e in oras, ci langa, pe o panta destul de mare. Si tot in conditiile in care parcul central din oras a fost putin ocupat in perioada respectiva intr-o parte de ceva mare complex imobiliar privat. Trebuiau sa scoata de undeva norma de zona verde pe cap de locuitor, asa ca au facut-o din pix unde s-a nimerit, fara sa consulte proprietarii, si a picat magareata pe mine. Deci eu am doua certificate de urbanism, unul emis in 2003 conforma caruia pot construi daca fac PUZ si unul emis in 2008 care imi interzice sa construiesc pe motiv ca terenul meu e zona verde din 1999...
  Oare nu s-a gandit nimeni sa prevada despagubiri pentru proprietarii de terenuri declarate zone verzi fara acordul lor??? Ei ce vina au, de ce sa fie sacrificata munca lor de o viata pentru binele comunitatii, in timp ce marii mahari construiesc abuziv prin parcuri?
 • +4 (4 voturi)    
  sulfina barbu (Miercuri, 12 mai 2010, 11:42)

  Igor [anonim]

  stimati jurnalisti, verificati-o pe madam sulfina barbu, si veti descoperi ca ea este in spatele societatilor Ecorom si Ecorec, firme care obliga rematul sa predea o parte din deseuri...chiar daca rematul are incheiat contract direct cu societatile comerciale...
  credeti ca degeaba a fost ministru al mediului?
 • +2 (2 voturi)    
  nr pe partide (Miercuri, 12 mai 2010, 12:18)

  bedexe [utilizator]

  1 Bordeianu Dan Indep.
  2 Soporan Vasile Filip Indep.
  1 Longher Ghervazen Minoritati
  1 Boiangiu Victor PD-L
  2 Buta Sorin Gheorghe PD-L
  3 Cantaragiu Bogdan PD-L
  4 Gherasim Vasile PD-L
  5 Iorgus Zanfir PD-L
  6 Oltean Ioan PD-L
  7 Stan Nicolae PD-L
  8 Uricec Eugen Constantin PD-L
  9 Zamfirescu Sorin Stefan PD-L
  10 Bobes Marin PD-L
  1 Buican Cristian PNL
  2 Fenechiu Relu PNL
  3 Pieptea Cornel PNL
  4 Taga Claudiu PNL
  5 Timpau Radu Bogdan PNL
  6 Varga Lucia-Ana PNL
  1 Ciocan Gheorghe PSD+PC
  2 Dusa Mircea PSD+PC
  3 Macaleti Costica PSD+PC
  4 Marinescu Antonella PSD+PC
  5 Nica Dan PSD+PC
  6 Ratoi Neculai PSD+PC
  7 Vladoiu Aurel PSD+PC
  8 Zgonea Valeriu Stefan PSD+PC
  1 Seres Dénes UDMR
 • +3 (3 voturi)    
  Revolutie (Miercuri, 12 mai 2010, 13:12)

  abc [anonim]

  ce rost are sa-i injurati pe forum?
  nu credeti ca ar trebui sa incepem usor usor sa le dam foc la case?
 • +3 (3 voturi)    
  antinational (Miercuri, 12 mai 2010, 14:09)

  sasha [anonim]

  incredibil, acesti oameni actioneaza inmpotriva romanilor, este strigator la cer!!! au interese sa isi ridice in parc diferite constructii si se KK pe noi! sunt absolut revoltat!
 • +4 (4 voturi)    
  Contestarea legii (Miercuri, 12 mai 2010, 16:49)

  Cristina [anonim]

  Buna ziua,

  Stie cineva cum poate fii contestata public si legal aceast proiect de modificare al legii? Cred ca este momentul sa ne implicam, iar caile legale ar putea fi cele mai la indemana.
  Sunt si eu revoltata de aceasta decizie impotriva noastra a tuturor, o decizie care are doar rolul de a umple buzunarele celor din comisie si a unor apropiati de-ai lor.
  • 0 (0 voturi)    
   Ca sa va treaca "supararea", (Miercuri, 2 iunie 2010, 13:17)

   marcel [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Va ofer 5000mp in padurea Baneasa la numai 50 E mp (1/4 din pretul minim) daca promiteti ca timp de 10 ani veti produce ...oxigen! In pret poate intra si apartamentul dumneavoastra evaluat la dublul valorii de piata.Daca dati cu piciorul acestei afaceri, consultati un psihiatru!Ceva nu-i in regula!
 • 0 (0 voturi)    
  si ei respira acelasi aer... (Luni, 17 mai 2010, 10:24)

  naturistul [anonim]

  este o tendinta ca in moda: se asfalteaza/betoneaza tot iar pe singurul spatiu verde care ramane este interzis sa calci, ca om, numai cainii au voie. Niste....
 • 0 (0 voturi)    
  NU MAI DEZINFORMATI ! (Luni, 17 mai 2010, 12:49)

  gabi [anonim]

  Legea spatiilor verzi, 114/2007, in forma actuala, incalca dreptul la proprietate.
  Daca vreti spatii verzi plantati copaci, curatati parcurile, dar nu pe terenurile PROPRIETATE PRIVATA.
  Nu vine nimeni sa va spuna voua ce aveti voie si ce nu aveti voie sa faceti , la voi in casa !
  Va lasati condusi de interesul altora si sunteti manipulati fara sa va dati seama.
 • 0 (0 voturi)    
  incalcarea dreptului la proprietate (Miercuri, 19 mai 2010, 17:55)

  marina [anonim]

  In anul 2000 am cumparat un teren intravilan pentru care am primit CU in care era trecut ca teren agricol. După ce au trecut cîțiva ani și am vrut să construiesc o locuință individuală în 2008, m-am izbit de refuzul celor de la urbanism,care invocă OU114/2007 spunând-mi că parcela mea de teren ( 700 mp) este trecută ca spațiu verde. Precizez că în jurul meu (gard în gard) sunt construcții, una având chiar 3 nivele și ocupând un procent de 90% din suprafata pe care se află. Cum ar putea un om normal la minte să îmi îngrădească dreptul de a mă folosi de proprietatea mea,pentru care am muncit ?Am făcut nenumărate petiții către toate organele statului dar toate au ajuns pentru rezolvare tot la Urbanism (Iași), care nu știu cum să rezolve situația din cauza acestei ordonanțe.Eu ca cetățean cu posibilități financiare mai reduse nu-mi permit să mă lupt cu ei prin tribunale.Vă întreb pe voi ,cei care vă luptați pentru menținerea acestei ordonanțe : nu credeți că ar trebui ca aceasta să fie mult mai explicită astfel încât să se poată face clar diferența între o parcelă ca a mea și pădurea Bucium unde se construiesc vile pentru cei mai șmecheri care au nevoie de aer curat sau locul unde se construiește cartierul Palas și pe care înainte era Ștrandul înconjurat de un parc amenajat de Primărie?Toată lumea mă compătimește dar nimeni nu-mi dă o soluție pentru problema mea iar eu sunt disperată și nu pot înțelege de ce Statul Român îmi fură dreptul la proprietate?
 • 0 (0 voturi)    
  Legea 114/2007-incalcarea dreptului de proprietate (Vineri, 28 mai 2010, 23:47)

  florin [anonim]

  Sa-mi spuna si mie o persoana care se duce si protesteaza impotriva acestei legi, cum s-ar simti si ce ar face daca ar fi in locul nostru.
  Cred ca situatia noastra difera (cel putin a mea) de cea a parcului Bordei pentru ca terenurile noastre sunt spatii verzi datorita acestor legi si a planului urbanistic general si nu au plantatii de arbori.
  Tot scandalul asta de la parcul Bordei a plecat !
  Nu vreau sa ma intelegeti gresit mai oameni buni, noi nu taiem copaci, pur si simplu am cumparat un teren pe care acum cativa ani puteam construi si acum nu putem construi.
  Sunt bani munciti cinstit cu care am cumparat terenul si care s-au dus pe apa sambetei.
  Platesc si acum credit la banca !
  M-am saturat sa stau in cutia astea de beton, vreau sa traiesc la curte, sa construiesc o casa pentru copii mei.
  Va rog sa intelegeti ca se incalca dreptul la proprietate, nici macar sa imprejmuiesti terenul nu poti pentru ca te amendeaza !
  In schimb, amenzi pentru cei ce arunca gunoaie pe terenurile noastre nu dau !
  Pe langa legea 114 exista si legea 24 in care sunt alte reglementari.
  Studiati un pic legile, eu am facut-o de nevoie.
  Legea asta, daca se modifica, nu permite constructiile in parcuri.
  Atata timp cat nu se defineste clar termenul de spatiu verde vor fi probleme.
 • 0 (0 voturi)    
  Legea 114/2007-incalcarea dreptului de proprietate (Sâmbătă, 29 mai 2010, 0:05)

  florin [anonim]

  Ca si marina, ma aflu intr-o situatie identica, la fel ca ea, nu am puterea si nici timpul necesar sa umblu prin tribunal si sa ma judec cu statul roman.
  Dupa cum observati, printre voi sunt si persoane care au muncit cinstit, au cumparat un teren pe care vor sa construiasca o casuta si care sunt afectate de aceasta lege. (exceptand legea 24)
  Consider ca, in momentele astea delicate, ar trebui sa avem totusi alte prioritati si ca exemplu va pot da masurile pe care acest guvern minunat le pune in aplicare.
  Pentru Marina: poti face un plan urbanistic zonal (sau plan urbanistic de detaliu) pentru terenul tau numai ca trebuie sa gasesti persoana potrivita. De ce spun asta ? Din cauza faptului ca pentru 700mp nu se prea baga nimeni, din cauza pretului foarte mic si a autorizatiilor, nu mai vorbesc de timpul in care vei primi raspunsul ne/favorabil, 6-8 luni chiar si un an.
  Banuiesc ca terenul pe care l-ai cumparat provine dintr-o parcela mai mare care a fost lotizata in urma unui puz. Acest proiect cred eu ca a avut si scoaterea din circuitul agricol si terenul pe care l-ai cumparat s-a transformat in intravilan construibil, pe toata durata de valabilitate a puzului si dupa expirarea lui in intravilan neconstruibil din cauza acestor legi: 24 si 114 si a planului urbanistic general.
  Aceste legi sunt trecute in certificatul de urbanism de catre primarii si impiedica proprietarul de teren sa poata obtine autorizatia de constructie pe terenul
  sau.
  Daca terenul tau a fost trecut in registrul spatiilor verzi de catre primarie, ar trebui sa dai primaria in judecata si sa primesti despagubiri.
  Ca si tine si ca multi altii, nu avem de ce sa contribuim cu terenurile noastre, de buna voie si nesiliti de nimeni, pentru aceste registre ale spatiilor verzi.
  Pur si simplu, nu ma intereseaza cati mp de verdeata sunt pe cap de locuitor atata timp cat mie mi se incalca dreptul la proprietate.
 • 0 (0 voturi)    
  incalcarea dreptului la proprietate (Luni, 31 mai 2010, 12:01)

  marina [anonim]

  Pentru Florin: Da,terenul pe care l-am cumparat provine dintr-o parcela mai mare care a fost lotizata si culmea am ramas singura care nu a construit pina acum si deacum nu m-i se mai da voie.Pe aceasta parcela Primaria nu a plantat un fir de iarba,iar eu de cind am cumparat terenul am plantat pomi fructiferi, flori,citiva butuci de vie, sa fie frumos in gradina mea. Pentru ce? Sa beneficieze altii de munca mea?Sunt dezamagita de tot ce se intimpla in tara asta.Am doi baieti si voi lupta cu toate fortele sa-i ajut sa plece din aceasta tara.Nu vreau sa-mi las copiii sa munceasca pentru cei ce astazi fac rau familiei mele(sunt mai rai decit comunistii).Stau in ap.cu doua camere,unul din baieti este student la medicina iar celalalt in cls.a IX Nu au loc sa invete,dar voi face tot ce pot,voi dormi pe hol pentru a le creea conditii,dar cu siguranta baietii mei nu vor contribui cu 1 ban la pensiile enorme care si le pregatesc domnii politicieni ai zilelor noastre.Am incercat si cu PUZ,dar la Urbanism imi spun ca nu pot trece de OU114/2007 si sa astept aparitia noului PUG. Le-am spus celor de la Urbanism ca imi este frica sa nu cumva in noul PUG,parcela mea sa fie prevazuta la fel si atunci nu am facut decit sa prelungesc asteptarea Raspunsul lor a fost ca nu are cum sa se intimple asa,Dar am gasit(studiind legile,tot de nevoie) legea 242 / 23 iunie 2009,art. I pct.4 lit.b ,care da voie arhitectului sef sa repare unele greseli ca cea din cazul meu,intocmind un studiu de oportunitate, care m-ar ajuta la intocmirea PUZ. Fara acest aviz nu ma asculta nimeni.Arhitectul sef nu vrea sa faca acest lucru(sunt sigura ca din comoditate).Ar trebui sa ne unim toti cei aflati in aceasta situatie si sa mergem in audienta la Guvern.Daca vom fi mai multi ne vor asculta mai cu atentie. Pentru audiente nu trebuie programare,doar sa stabilim noi o zi in care sa ne intilnim la Bucuresti, cu toate actele ce le avem,raspunsuri de la Primarii etc.
  • 0 (0 voturi)    
   Se cheama NATIONALIZARE (Miercuri, 2 iunie 2010, 12:52)

   marcel [anonim] i-a raspuns lui marina

   Si este interzisa expres prin constitutie.Autoritatile au la dispozitie institutia exproprierii.Exista 2 posibilitati; ori ne expropriaza ori ne imbogatesc (ca pe Costanda).Corecta este prima varianta.Nici a doua nu e rea!...
   Acord asistenta juridica pentru infiintarea unei asociatii daca legea va continua sa impiedice exarcitarea dreptului de proprietate privata.
   P.S.Eu accept schimbul de proprietati cu organizatiile "ECOLOGISTE" sau orice persoana "interesata de mediu".
   • 0 (0 voturi)    
    In lupta cu legea114/2007 (Joi, 3 iunie 2010, 17:52)

    marina [anonim] i-a raspuns lui marcel

    Trebuie facut ceva cit mai repede,dar in dezordinea ce exista acum in tara oare ne asculta si pe noi cineva?Eu am obosit si nu mai am nicio speranta,deoarece de un an umblu saptaminal cu cereri si petitii prin Primarie,am scris la Presedintie,la Guvern, am ajuns in audiente la Prefectura,la Ministerul Administratiei si Internelor,am rescris la Guvern deoarece am fost nemultumita de raspuns( care de fapt era o copie a celor ce mi se scriu in certificatele de urbanism obtinute) iar ei au gasit ca ultima solutie sa trimita petitia mea la Ministerul Mediului si Padurilor ,iar acestia au trimis-o spre rezolvare iarasi la Primarie.Offffff ! Ori eu nu inteleg cum trebuie rezovate problemele,ori ei nu sunt sanatosi la cap.Spaga nu am dat si nici nu o sa dau,deoarece este proprietatea mea si nu sunt datoare nimanui ,cer doar sa-mi respecte dreptul constitutional la proprietate privata. De aceea eu sunt deacord sa incepem demersurile pentru a ne apara drepturile dar in acelasi timp sa nu iertam Statul Roman si reprezentantii acestuia( care au salarii destul de mari) si sa cerem despagubiri ,tinand cont de toate neplacerile provocate de nepriceperea lor.Cei ce nu vor sa inteleaga prin ce trecem noi si spun ei ca lupta pentru mentinerea spatiilor verzi sunt de fapt cei care nu inteleg ca mai sunt si romani care au muncit din greu pentru ceea ce au si nu are nimeni dreptul sa le ceara sa imparta cu ei ceea ce au realizat.Sa cautam solutia de a ne aduna toti cei nemultumiti de felul cum autoritatile vor sa-si relizeze Registrul spatiilor verzi,incalcindu-ne dreptul la proprietatea privata.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by