In primele cinci luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS). Scaderea a fost evidentiata la toate tipurile de constructii, cea mai mare reducere (-40,6%) fiind inregistrata la cladirile rezidentiale. In luna mai din acest an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 6,6% fata de luna anterioara din acest an si cu 17,3% ata de aceeasi luna din 2009.

In primele cinci luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-29,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-20,1%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 18,6%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-40,6%), la cladirile nerezidentiale (-26,3%) si la constructiile ingineresti (-2,3%).

In luna mai din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 17,3% fata de aceeasi luna din 2009, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%). Crestere s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (+7,5%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6% si la cladirile nerezidentiale cu 12,3%.

Fata de luna aprilie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut in luna mai cu 6,6%.