Un apartament de tip penthouse din Londra, cu sase dormitoare, a fost vandut zilele trecute cu 140 de milioane de lire sterline (circa 220 de milioane de dolari), devenind astfel cea mai scumpa locuinta din lume daca se iau in calcul listarile si vanzarile actuale, potrivit Wall Street Journal. Apartamentul face parte din ansamblul One Hyde Park, unul dintre cele mai elegante si mai exclusiviste din capitala britanica.

One Hyde ParkFoto: Luxist

Pana in prezent, titlul de cea mai scumpa locuinta a fost detinut de The Manor, locuinta din Holmby Hills (California) a producatorului Aaron Spelling.

Resedinta din Londra se intinde pe doua etaje, are geamuri blindate, o camera de refugiu pentru situatii de urgenta si are o priveliste "uluitoare" asupra lacului Serpentine din Hyde Park.

Potrivit informatiilor, identitatea cumparatorului nu a fost dezvaluita, insa London Telegraph sustine ca ar putea fi vorba de oligarhi sau seici arabi.

Noii proprietari vor avea acces 24 de ore la serviciul de livrare a mesei de la hotelul Mandarin Oriental, aflat in apropiere, la spa, la terenul de squash si pot degusta vinuri intr-o incapere speciala. In plus, ei sunt protejati de agenti de paza ce au fost membri ai SAS, fortele de elita ale armatei britanice.

Ansamblul One Hyde Park, care include 86 de proprietati ale caror preturi pleaca de la 20 de milioane de lire sterline, este alcatuit din patru blocuri turn. Ansamblul urmeaza sa fie finalizat in decembrie.

In decembrie 2008, cand ansamblul era doar in primele faze de constructie, presa a relatat ca un seic din Qatar a decis sa cumpere un apartament in One Hyde Park, pentru 100 de milioane de lire. Constructorul McLaren va deschide un showroom de lux in ansamblul londonez.

Proiectul a fost dezvoltat de Nicholas si Christian Candy, prin compania lor CPC Group Ltd.

Vezi pe Luxist mai multe imagini cu One Hyde Park.

Vezi mai jos o simulare 4D cu constructia One Hyde Park.

Un film de prezentare a resedintei The Manor, care a detinut pana acum titlul de cea mai scumpa casa din lume.