YouTube are de joi un nou look ce aduce un numar mare de schimbari, de la modul in care clipurile pot fi vizionate pana la modalitati in care canalele pot fi personalizate. Sunt cele mai mari schimbari ale aspectului site-ului in ultimii sase ani, ca parte a proiectului Cosmic Panda prin care Google vrea sa modernizeze cel mai popular site de video-sharing.

O modificare importanta tine de "vopseaua digitala" aplicata, fiindca portiuni importante ale paginii nu mai sunt cu fond alb, ci cu gri. Apoi, in locul aranjarii clipurilor in lungi randuri orizontale, au aparut trei mai coloane verticale care, spun cei de la Google, vor simplifica modul de navigare si personalizare.

In coloana din stanga utilizatorul poate alege la ce canale principale vrea sa aiba acces rapid si isi poate lega contul de YouTube cu cele din retele precum Facebook si Google+. Pe coloana centrala pot fi vizionate clipurile, iar in cea din dreapta userul primeste recomandari de clipuri ce l-ar putea interesa, in functie de ce a cautat si vizionat pana acum pe site.

Cei de la Google spun ca acest "facelift" substantial face site-ul mai modern, mai simplu si mai usor de personalizat pentru fiecare utilizator in parte. Compania vrea sa obtina venituri mai mari din publicitate pe YouTuibe si semneaza diverse parteneriate pentru ca cel mai popular site de video-sharing sa aiba o cantitate cat mai mare de continut creat de profesionisti din TV.