Facebook are planuri serioase de extindere, va adauga un centru de inginerie biroului sau din New York si in 2012 isi va mari efectivele cu cateva mii de angajati, informeaza AFP. Facebook se pregateste se pare de listare, in prezent are cam 3.000 de angajati iar estimarile arata ca veniturile companiei pe 2011 vor totaliza patru miliarde dolari.

Biroul Facebook din New YorkFoto: Reuters

Facebook va face cateva mii de angajari anul viitor, o parte la un nou centru de inginerie la New York, dar si in Palo Alto. Directorul operational al companiei, Sheryl Sandberg a declarat ca reteaua se va extinde cat de repede posibil in New York unde acum sunt doar 100 de angajati care se ocupa de recrutari si de marketing. E vorba de cateva mii de noi angajati in 2012, ceea ce va insemna o crestere substantiala a efectivelor Facebook care in prezent are circa 3.000 oameni.

Facebook si-a propus sa intre pe bursa in intervalul aprilie - iunie 2012, iar sefii companiei se asteapta ca aceasta miscare sa indice ca cea mai mare retea de socializare valoreaza 100 miliarde dolari, scria la final de noiembrie The Wall Street Journal. Publicatia cita surse apropiate discutiilor, insa Facebook nu a confirmat informatia. WSJ mai scria ca Facebook vrea sa stranga 10 miliarde dolari din IPO.

Legislatia americana obliga companiile care depasesc pragul de 500 de actionari sa-si faca publice rezultatele financiare la cel mult patru luni din acel moment, iar la Facebook pragul va fi depasit pana la final de an. Compania va trebui sa publice rezultate detaliate in primavara lui 2012 chiar daca nu se va lista, fiindca in prezent rezultatele financiare au fost comunicate pe surse si indica afaceri de 1,6 miliarde dolari pe primul semestru. Se estimeaza ca veniturile Facebook pentru intreg anul vor depasi patru miliarde dolari, dublu fata de anul trecut.

Managerii companiei asteapta ca din IPO sa fie stransi 10 miliarde dolari, suma pe care doar trei companii care s-au listat pe bursele americane au mai depasit-o: Visa, AT&T si General Motors.