Facebook a depus actele pentru a se lista la Bursa, iar reteaua sociala cu aproape 850 milioane de utilizatori a facut publice rezultatele financiare care sunt spectaculoase. Cati intra des pe Facebook, care este numarul mediu de prieteni, ce avere are Mark Zuckerberg, care sunt cele mai populare pagini romanesti? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care raspund cifre agregate de agentia AFP.

- Sunt 845 milioane utilizatori (din care jumatate se conecteaza cel putin o data pe zi.

- 55% dintre cei care folosesc internetul intra si pe Facebook. In medie pe plan mondial un minut din sapte petrecut online este consacrat Facebook (date comScore).

- SUA este tara cu cei mai multi utilizatori Facebook (152,5 milioane), India are 43,5 milioane, Indonezia are 43 de milioane iar Brazilia si Mexic trec fiecare de 35 milioane. In Romania sunt 4,4 milioane de utilizatori.

- Rusia, China, Coreea de Sud, Polonia si Vietnam sunt printre putinele tari in care Facebook NU este reteaua sociala numarul unu.

- Cunoscutul Mark Zuckerberg are o avere estimata de 17,5 miliarde dolari, conform topului Forbes.

- Zilnic sunt incarcate in medie 250 milioane fotografii.

- In decembrie s-au conectat 425 milioane de persoane pe Facebook de pe telefoanele mobile.

- Un utilizator Facebook are in medie 130 de prieteni.

- Numarul de angajati al Facebook este de 3.200, reteaua promite sa mai angajeze cateva mii anul acesta.

- Pagina Innei are peste 4,6 milioane de fani, cea a trupei Akcent se apropie de un milion, iar Alexandra Stan a trecut de 700.000 de fani.

- Facebook a avut venituri de 3,7 miliarde dolari anul trecut, aproape dublu fata de cele doua miliarde din 2010. Profitul net a fost 606 milioane dolari in 2010 si de un miliard de dolari anul trecut.

- Zuckerberg a obtinut 1,5 milioane dolari in 2011, insa directorul operational Sheryl Sandberg a avut un salariu de circa 300.000 dolari, iar adaugand actiunile primite ajunge la 30 de milioane.