Noul director al Yahoo Inc, Scott Thompson, pregateste masuri de restructurare a companiei de internet a carei conducere a preluat-o in luna ianuarie din acest an, inclusiv concedieri care ar putea viza mii de angajati, potrivit blogului de tehnologie AllThingsDigital, citat de Reuters. Masurile ar putea fi anuntate cel mai devreme la sfarsitul lunii acesteia si ar reprezenta prima schimbare majora facuta de noul sef al Yahoo! si fost presedinte al PayPal. La sfarsitul anului 2011, Yahoo! avea 14.100 de angajati.

Sediul YahooFoto: Hotnews

Schimbarile vor viza departamentele de produse, precum si cele de cercetare, marketing si relatii publice si divizii care nu sunt cele mai importante pentru companie, conform surselor AllThingsDigital.

Conducerea Yahoo! a replicat faptul ca "a demarat un proces care va genera schimbari strategice semnificative, dar ca nu au fost luate inca niste decizii finale".

Yahoo! a anuntat ca din 9 ianuarie functia de CEO a companiei va fi ocupata de Scott Thompson, fost presedinte al PayPal si persoana de la care se asteapta foarte mult, in conditiile in care compania este in declin de ani buni, nereusind nici sa faca achizitii importante, dar nici sa intre sub umbrela unei companii mai mari. In septembrie, Yahoo! isi concedia prin telefon CEO-ul Carol Bartz, compania fiind condusa de atunci de catre directorul financiar Tim Morse.