Epson Romania estimeaza vanzari de noua milioane euro anul acesta, in crestere usoara fata de anul trecut, in contextul unei piete in care numarul de imprimante vandute de toate marcile a fost de sub 150.000 anul trecut, de patru ori mai putin decat in cei mai buni ani. Compania a prezentat trei noi modele de imprimante cu preturi intre circa 700 si 1.300 lei si spune ca principalul avantaj al lor tine de costurile mici de exploatare.

Epson L800Foto: Epson

Epson a vandut anul trecut in Romania de circa 8 milioane euro, sase milioane fiind obtinuti din segmentul imprimante si doua milioane euro din proiectoare, a spus Simona Decuseara, sefa filialei locale a companiei japoneze. Ea spune ca Epson are 5% din piata multifunctionalelor ink-jet, 90% din piata imprimantelor matriciale si 25% din piata videoproiectoarelor.

Estimarile pentru anul in curs sunt prudente, crestere de circa 12%, la noua milioane euro, sefa filialei spunand ca e greu de crezut ca ne vom putea intoarce la valorile mari ale pietei dinainte de criza. Intr-adevar, obiectivele s-au schimbat mult, Epson estima afaceri de 15 milioane euro in 2009 pe piata in care numarul total de imprimante vandute trebuia sa depaseasca jumatate de milion de unitati (din toate marcile).

Acum piata anuala este de sub 150.000 unitati, iar Epson estimeaza ca are circa 10%, ajutata de vanzarile facute in segmentul companii si de evolutia buna a segmentului de videoproiectoare.

Compania a prezentat la evenimentul de presa de marti trei noi modele de imprimante:

L100, imprimanta Entry care costa 699 lei, pret in care sunt incluse trei recipiente cu cerneala despre care compania spune ca pot printa 12.000 de pagini alb-negru.

L200 este un multifunctional care costa 889 lei si dispune si de scanner si copiator.

L800, imprimanta foto care costa 1.329 lei si contine sase recipiente cu cerneala a cate 70 ml fiecare cu care se pot printa in total 1.800 de fotografii color. Compania spune ca o fotografie 10X15 poata fi tiparita in 12 secunde iar costul mediu de printare este de 0,37 lei/fotografie. Compania spune ca un mare avantaj al acestor imprimante este dat de cartusele cu capacitate mare care sunt utile celor care vor sa printeze mult.