Procesatorul de plati PayU, fost GeCad ePayment, anunta ca isi lanseaza solutiile integrate de plati electronice in alte trei tari: Rusia, Ucraina si Turcia, numarul de state in care este prezenta ajungand la cinci. GeCad a fost cumparat in 2010 de grupul media Naspers din Africa de Sud, iar anul trecut si-a facut rebranding in PayU.

"Echipa PayU din Romania anunta finalizarea procesului de export tehnologic in Rusia, Ucraina si Turcia, continuand strategia de extindere regionala a grupului PayU, demarata la mijlocul anului trecut prin implementarea platformei de plati online in Ungaria. Astfel, in acest moment, compania ofera plati online catre un numar de peste 120 de milioane de utilizatori de internet din cele 5 tari europene in care este prezenta", arata un comunicat al companiei.

PayU spune ca este lider de piata in Polonia, o tara cu 24 de milioane de utilizatori de internet si in Romania, unde 8,5 milioane de oameni au acces la internet.

Incepand din iunie 2010, PayU a inceput sa furnizeze servicii de procesare in Cehia, principalii clienti fiind Skoda si platforma de licitatii Aukro.

In cursul anului trecut, grupul a inceput operatiunile in Ungaria, furnizand servicii de procesare a platilor pnline pentru principalele doua site-uri locale, Vatera and TeszVesz, operate de allegroup.hu. Potentialul celor doua tari este dat de un numar de 13,7 milioane de utilizatori de internet.

Intrarea pe piata din Turcia a fost o alta etapa a strategiei de dezvoltare si intrare pe piete noi, principalii clienti fiind clubul de shopping Markafoni si Zizigo, cel mai mare magazin online de incaltaminte. Cu 35 de milioane de utilizatori, Turcia se remarca printr-o mare deschidere fata de metode de plata moderne.

Cu un total de 76,7 milioane de potentiali clienti, Rusia si Ucraina sunt cele mai recente piete in care grupul PayU a intrat, procesul de extindere urmand sa continue cu cel putin inca zece tari in urmatorii ani.

GeCad ePayment a fost preluata in 2010 de grupul media sud-african Naspers prin intermediul diviziei Allegro.

PayU este lider pe piata romaneasca de plati online, cu peste doua milioane de tranzactii procesate in 2011 in valoare de 138,8 milioane de euro si o cota de 88% din volumul total al Romcard.