Facebook avea 1,09 miliarde de useri activi la final de 2012, insa cresterea nu se opreste aici fiindca tot mai multi oameni descopera internetul si sunt tari foarte mari in care reteaua sociala are o prezenta slaba, arata o analiza a blogului de tehnologie Pingdom. Daca totul merge bine, Facebook ar putea depasi populatia Chinei in 2016, arata estimarea optimista.

Facebook avea 58 de milioane de useri la final de 2007, iar acum are cam 1,1 miliarde, cresterea medie anuala fiind de 77%. Totusi, in unele tari s-a atins deja punctul de maxim, iar anul trecut numarul de useri a avansat cu 18%, astfel ca nu trebuie sa ne asteptam la cifre atat de mari.

Totusi, dat fiind ca acum sunt 2,4 miliarde de oameni care folosesc internetul si numarul va creste si mai mult, e de asteptat ca si Facebook va castige noi useri. Si nu putini, se poate chiar sa ajunga la 1,5 miliarde de utilizatori spre 2017 intr-o varianta optimista, iar in versiunea pesimista pragul de 1,5 miliarde va fi atins spre 2020, estimeaza Pingdom.

In ce tari sunt in prezent cei mai multi utilizatori de Facebook? SUA are peste 160 de milioane, Brazilia si India au depasit 60 de milioane, Indonezia a trecut de 45 de milioane, Mexic se apropie de 40 milioane iar Romania a trecut de 5,5 milioane. Loc de crestere este fiindca in China sunt doar 600.000 de userim iar in Rusia, cam 7 milioane, in aceste tari existand retele sociale locale foarte populare.